Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обираємо офісне крісло: на що звернути увагу в першу чергу

Важко увити офіс без відповідного крісла. Це, так би мовити, обов’язків елемент, без якого навряд чи вдасться обійти – максимально комфортне та грамотно облаштоване робоче місце є не забаганкою, а необхідністю.

Якщо ви вперше стикаєтесь із покупкою офісного крісла https://amf.com.ua/kresla/, певна річ, вам обов’язкової стануть у нагоді декілька важливих правил вибору даного предмета меблів. Пам’ятайте, грамотно підібране крісло у офіс – запорука затишку та комфорту офісного працівника упродовж усього робочого часу. Це важливо.

Отож, пропонуємо вашій увазі трійку актуальних порад, котрі, певна річ, допоможуть вам зробити правильний вибір офісного крісла!

Визначаємо призначення крісла

Зараз виробники меблів пропонують найрізноманітніші офісні крісла, зокрема:

  • Для керівників;
  • Для персоналу та відвідувачів;
  • Для конференцій.

У першому випадку крісло повинне бути максимально комфортним та мати презентабельний вигляд. Крім того, варто звернути увагу на те, наскільки гармонійно воно вписуватиметься в інтер’єр кабінету шефа. Воно обов’язково повинно регулювати за висотою, мати підлокітники та механізм гойдання. Щодо матеріалів, вони повинні бути якісними, стійкими до зовнішнього впливу, мати преміальний вигляд.

Крісла для персоналу також повинні бути функціональними, зручними та комфортними, оскільки офісні працівники левову частку робочого дня проводять саме в сидячому положенні. Зверніть увагу конструкцію крісла, його міцність та наявність додаткових функцій (регулювання висоти та спинки, механізм гойдання, ніжки з роликами тощо).

Що ж стосується крісел для відвідувачів та конференцій, до них вимоги дещо лайтові, аніж до згаданих вище варіантів. Перш за все вони повинні бути простими та міцними, стійкими і повністю відповідати панівному стилю офісу / конференц-зали. Такі крісла можуть бути без регулювання висоти та нахилу, проте вітається присутність підлокітників.

Звертаємо увагу на спинку та сидіння

Спинка офісного крісла повинна мати анатомічну форму. Це дозволить знімати напругу зі спини під час тривалого сидіння, оскільки вона максимально точно повторює анатомію спини людини. Крім того, не зайвим буде наявність підголівника та валика під спинним згином.

Разом з тим важливо, аби спинка мала механізм регулювання нахилу. Це дозволить підлаштовувати крісло під себе, відтак це попередить передчасну втому та можливі болі спини.

Сидіння ж є ключовою складовою крісла, тому воно також має бути максимально комфортним та зручним. Важливо, щоби був присутній механізм регулювання висоти. Що ж стосується жорсткості, офісні крісла бувають жорсткими, м’якими та напівм’якими. Два останні варіанти вважаються оптимальними.

Наповнювач та оббивка

Як правило, в якості наповнювача сидіння та спинки використовують поролон та поліуретан. Кожен з цих матеріалів має свої сильні та слабкі сторони, проте останні все ж переважає як за міцністю, так і експлуатаційними та тактильними властивостями.

Певна річ, це далеко не всі критерії вибору офісного крісла. Обов’язково врахуйте наявність підлокітників, механізму гойдання, ніжок з роликами та, що важливо, матеріал оббивки і дизайн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ