Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Очікування щодо демократизації України не виправдались, – голова представництва ЄС

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявляє, що очікування Європи щодо демократизації України не виправдались. Про це він сказав під час Євроатлантичного форуму «Україна та ЄС на порозі нової угоди про асоціацію: вільна торгівля, енергетична безпека та демократія».

За його словами, у 2011 році українська влада не виконала своїх зобов`язань щодо реалізації реформ. «Ми сподіваємося побачити кращі результати в 2012 році, в тому числі запровадження нового Кримінально-процесуального кодексу та впровадження глибокої реформи кримінальної юстиції, запровадження закону про боротьбу з дискримінацією, а також запровадження нового законодавства у сфері свободи зібрань і свободи асоціацій», повідомляє Радіо Свобода.

Він наголосив, що партнерство України і ЄС має зосереджуватися на реальних результатах. «Ми дуже сподіваємося, що будуть створені політичні обставини, які дозволять підписати угоду про асоціацію», – сказав він.

Тейшейра також зазначив, що реальність дуже відрізняється від тих цілей, які встановлюють органи влади в Україні після обрання Президента Віктора Януковича.

Крім того, Тейшейра наголосив на необхідності забезпечити прозорість тендерних процедур, а також відповідність цін та витрат, поширення конкурентних принципів, права на обрання свого надавача послуг, поліпшення бізнес-середовища для стимулювання інвестицій.

Євроатлантичний форум «Україна та ЄС на порозі нової угоди про асоціацію: вільна торгівля, енергетична безпека та демократія» відкрився вчора в Києві.

Виконавчий директор Європейського центру енерго- і ресурсозбереження Фрідберт Пфлюгер на відкритті форуму заявив, що ЄС не підпише Угоду про асоціацію з Україною до наступного саміту Україна-ЄС.

«Через політичні обставини в Україні неможливо підписати цю Угоду до наступного саміту Україна-ЄС. Без відчутного прогресу стосовно поліпшення демократії, і юридичної системи в країні – а справа Тимошенко є символом у цьому сенсі – підпису під угодою не буде», – сказав експерт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ