Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Очільник Пентагону поставив під сумнів можливість довіряти Росії

Патрік Шенаген відкинув запевнення Москви, що російські військові у Венесуелі не є загрозою. Про це пише Польське радіо.

Виконувач обов’язків голови Міністерства оборони США Патрік Шенаген відкинув запевнення Москви, що російські військові у Венесуелі не є загрозою. Звертаючись до журналістів на Флориді 28 березня, очільник Пентагону заявив, що «він не впевнений, чи завжди вірить у слова росіян». Як відзначило агентство Reuters, Патрік Шенаген не обговорював далі, що роблять російські сили у Венесуелі.

27 березня президент США Дональд Трамп заявив, що російські солдати повинні залишити Венесуелу. Кажучи про те, як воно відбудеться, політик заявив, що «всі варіанти відкриті».

Минулого тижня у Каракасі приземлилися два російські літаки. За повідомленням місцевих ЗМІ, ними нібито прибув очільник головного штабу російських сухопутних військ генерал-полковник Васілій Тонкошкуров і приблизно сто солдатів. МЗС РФ пояснювало, що російські фахівці опинилися у Венесуелі на основі міжнародної угоди про військово-технічну співпрацю, і Росія не порушує міжнародних домовленостей та не змінює рівноваги сил у регіоні.

У Венесуелі вже понад два місяці триває фактичне двовладдя. Після масових протестів проти президента Ніколя Мадуро, тимчасовим президентом проголосив себе лідер опозиції Хуан Гуайдо. Чимало країн, у тому числі США і більшість країн ЄС, визнало його легітимним президентом Венесуели. Росія, тим часом, вважає президентом Ніколя Мадуро. Торік він був переообраний на президентських виборах, які не відповідали демократичним стандартам і їх не визнали західні держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ