Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Очолити аеропорти «Львів» та «Бориспіль» зголосилися дві сотні кандидатів, - Мінінфраструктури

Прийом заявок на участь у відборі претендентів на керівні посади аеропортів «Бориспіль» і «Львів» та Укрзалізниці завершено. З 31 грудня по 19 січня від потенційних кандидатів надійшло понад 200 резюме на позицію генерального директора Укрзалізниці та понад 200 на позиції керівництва аеропортів «Бориспіль» та «Львів». Про це повідомив офіційний сайт міністерства інфраструктури України.

Як повідомили у міністерстві, відбір здійснюється, насамперед, за такими критеріями, як «управлінська зрілість» та «управління змінами». Перший – це заявлений у вимогах досвід на посаді керівника, та досвід ефективного управління великими складно організованими компаніями. Другий – уміння керувати реформами та запроваджувати різні інструменти і комплексні системи, які радикально збільшують ефективність роботи підприємств.

Водночас розпочинаються інтерв’ю (другий етап відбору) з тими кандидатами, які вже пройшли цей процес кваліфікаційного оцінювання. Співбесіди проводитимуть перший заступник Міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер, заступник Міністра інфраструктури – керівник апарату Володимир Омелян, експерти: Роман Бондар, партнер Talent Advisors, Олена Вольська, керуючий партнер ЕBS, і Андрій Булах, керуючий партнер Deloitte.

 «Після другого етапу я зустрінуся з кожним претендентом на посади генеральних директорів. У ході нашої розмови я сподіваюся на презентацію ґрунтовного плану реформ та розвитку підприємства, на управління яким претендують кандидати. Номінаційному комітету я представлю тих осіб, чий досвід та пропозиції щодо підвищення ефективності і якості роботи підприємств матимуть економічну вигоду для держави», - прокоментував етапи пошуку кандидатів Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

При цьому Міністр інфраструктури вкотре наголосив на публічності процесу відбору та на повній відсутності будь-якої протекції: надсилати заявки на участь у відборі міг будь-хто, аредставники Міністерства не мали жодного впливу на формування «кандидатського пулу». «Саме для уникнення будь-яких протекцій і залучено відомі своєю незаангажованістю компанії Talent Advisors, ЕBS та Deloitte. Вони своєю репутацією гарантують об’єктивність відбору кандидатів », - зауважив Міністр.

З фінальним списком претендентів можна буде ознайомитися на сайті Мінінфраструктури.

Водночас у міністерстві зауважили, що повний перелік претендентів на керівні посади Укрпошти, Укрзалізниці та аеропортів не публікуватиметься, оскільки це суперечить професійній етиці стосовно тих осіб, які надіслали резюме, та їхніх роботодавців на даний момент. Будь-яка офіційна інформація щодо участі кандидата у процесах відбору на позиції розголошуватиметься тільки у разі отримання на це попередньої згоди.

Нагадаємо, сьогодні, 20 січня, колектив аеропорту «Львів» оприлюднив звернення, в якому вимагав прозорості у проведенні конкурсу та оприлюднення списку претендентів на посаду директора. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ