Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Одеські “муніципали” перемогли львівських “політехніків”

Баскетболісти “Львівської політехніки” на своєму майданчику в матчі чоловічої Суперліги чемпіонату України поступилися МБК “Одеса” – 79:88.

“Львівська політехніка” – МБК “Одеса” – 79:88 (17:33, 12:14, 22:22, 28:19). 25 листопада. Львів. Палац спорту “Будівельник”. 400 глядачів.
“Львівська політехніка”: стартова п’ятірка – Лемик (8 очок), Штереб (3), Казявічус (10), Неухацький (14), Гальоркін (12); на заміну виходили – Ласм (8), Лєсков (8), Гілевич (9), Шевченко (3), Жужа (4).
МБК “Одеса”: стартова п’ятірка – Юшкін (13), Рибалко (2), Кузнєцов (8), Бала шов (18), Варнеліс (30); на заміну виходили – Кучинський (11), Скуратов (4), Рєка (2), Жук (0), Рихлю (0), Богданов (0).

Звітний поєдинок для львів’ян розпочався напрочуд невдало – вже в дебюті гри господарі поступалися з рахунком 0:7 і мали в пасиві три командні фоли. Згодом литовський плеймейкер “Львівської політехніки” Казявічус з порушенням правил зупинив черговий контрвипад гостей і головний арбітр зустрічі Володимир Драбіковський зафіксував неспортивний фол. Розчарований цим епізодом Казявічус не зумів реалізувати навіть вихід сам-на-сам із кільцем команди-суперника. Відверто кажучи, таке у Суперлізі побачиш вкрай рідко. А трохи пізніше після кидка Штереба м’яч немов зачарований вистрибує з кільця гостей. Натомість лідер одеситів литовець Варнеліс у першій чверті був нестримним – 17 очок. Цікаво, що за ті ж 10 хвилин стільки ж очок набрала вся (!) львівська команда.
Забезпечивши собі перевагу, одесити так само активно розпочали і другий період. Але тепер в центрі уваги опинився вже центровий команди з Південної Пальміри Балашов, котрий двічі поспіль забив красиві слем-данки. Після цих баскетбольних трюків перевага гостей сягнула 22-ох очок. За таких умов наставник одеського клубу Володимир Брюховецький дав можливість дещо перепочити Варнелісу. Львів’яни цим тут же скористалися і дещо скоротили розрив у рахунку – 23:39. Реакція тренерського штабу гостей була миттєвою – повернувся на майданчик Варнеліс, а Балашов навіть в оточенні трьох гравців львівської команди пішов у обіграш і завершив прохід черговим слем-данком – 23:41. За такі активні дії львівська публіка нагородила Балашова шквалом аплодисментів. Ще більше оплесків на свою адресу одержав наш Неухацький, коли двічі поспіль влучив із-за шестиметрової дуги – 29:45. Але от центровий галичан Гальонкін учетверте сфолив, а лідер гостей Варнеліс влучним кидком з-під щита підвів підсумок першої половини зустрічі – 29:47.
Після великої перерви ситуація на майданчику кардинально змінилася: львів’яни почали дуже активно захищатися і одесити уже не так вільно атакували, як у перших двох чвертях. Хоча це не завадило Варнелісу й далі  упевнено набирати очки. За таких обставин перевага гостей сягнула 20-ти очок. Та львів’яни не опускали рук і продовжували активно боротися. Навіть після вилучення Казявічуса (другий неспортивний фол) господарі пробували наздогнати суперника, і тепер черга виконати слем-данк настала вже для Гальонкіна – 51:69.
Перевага у 18 очок перед заключним періодом – це ще не поразка, наголошував наставник львів’ян Андрій Шаптала. Пресинг господарів із перших секунд заключної чверті дав свої плоди: Лемик реалізував два штрафних, Гальонкін забив з-під щита, Неухацький влучив із-за дуги, а Ласм після перехоплення закинув ще два очки у прориві і змусив взяти тайм-аут наставника гостей. А табло тим часом висвітлювало рахунок – 60:69 за 8 хв. 22 с до фінальної сирени.
Проте свято на львівській вулиці було тимчасовим: Лемик не влучив з-за дуги, Гальонкін отримує п’ятий фол і залишає майданчик, а капітан одеських “муніципалів” Юшкін тим часом закинув неймовірного “дурня”. А згодом він же разом з білорусом Кучинським влучили ще два трьохочкових кидки і перевага одеситів знову сягнула 20-ти пунктів – 62:82. Як-то кажуть, гру було зроблено. Львів’янам вже не могло допомогти нічого, а активність Жужі та новобранця команди Шевченка дозволила лише скоротити підсумкове відставання від одеситів до дев’яти очок – 79:88.  
Після цієї поразки “Львівська політехніка”, маючи в своєму активі лише одну перемогу в дев’яти матчах, у турнірній таблиці опустилася на останнє місце. Свій наступний поєдинок підопічні Андрія Шаптали проведуть найближчої суботи, 2-го грудня в Кривому Розі проти місцевого “Кривбасбаскету-Люкс”.
Андрій Шаптала, головний тренер “Львівської політехніки”, зазначив: „Ми програли дуже добрій команді, яка вже повністю укомплектована. На жаль, ми не впоралися з трьома гравцями – Олегом Юшкіним, Станіславом Балашовим і литовцем Неріусом Варнелісом, який забив нам 30 очок. Наш Юра Штереб сам зголосився опікувати Варнеліуса, але не впорався з цим завданням. Наразі рівноцінної заміни йому немає, тому Штереб грає. Загалом по комплектації одеський клуб нас перевершив, тому ми програли. До честі наших гравців, після провальної першої половини вони завдяки самовіддачі переломили хід гри і майже наздогнали суперника. Та у відповідальний момент не забив трьохочковий Лемик і тут же п’ятий фол отримав Гальонкін. Якщо врахувати, що раніше за два неспортивні фоли майданчик покинув Казявічус, то без них нам було дуже сутужно. Хоча наприкінці гри Жужа з дебютантом команди Шевченком показали бажання грати за “Львівську політехніку”. Як ви помітили, не було в заявці на гру Шакули, бо від його послуг ми вирішили відмовитися. Враховуючи те, що з нас ніхто не знімав поставлених завдань, ми вирішили ризикнути і запросили на оглядини до Львова двох американців. Одного з них будемо пробувати на позиції першого – другого номера, а іншого – на позиції форварда. Іншого виходу, ніж ризикувати, в нас немає. Адже ми цих гравців не бачили, хіба що отримали усні рекомендації. Побачимо, чи цей ризик буде виправданий”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ