Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Одне позачергове засідання ВР коштує українцям 2 млн грн, – нардеп Кріль

Одне позачергове засідання ВР обходиться платникам податків у близько 2 млн. грн. З липня цього року їх відбулося аж 8. За кошти, зекономлені на проведенні цих засідань, результативність яких була мінімальною, можна було б придбати по чотири повністю укомплектовані карети швидкої допомоги на кожну область, - так прокоментував Голова Єдиного Центру, народний депутат Ігор Кріль проведення позачергових засідань парламенту та уряду. Повідомив офіційний сайт ЄЦ.

 

 Народний депутат нагадав, що позачергові засідання відволікають високопосадовців та депутатів від здійснення їхніх посадових обов‘язків і несуть додаткові навантаження на бюджет.

 

На його думку, позачерговий режим роботи центральних органів влади – це механізм, який потрібно використовувати лише у надзвичайних випадках. Тому Верховній Раді та Кабінету Міністрів потрібно відмовитися від показового, аврального режиму і повернутися у нормальне робоче русло.

 

На думку голови Єдиного Центру, позачергові урядові засідання – це також постійний дисбаланс у роботі міністерств, державних комітетів та відомств. «Керівники центральних органів виконавчої влади замість того, щоб виконувати посадові обов’язки перебувають в режимі очікування, коли потрібно знову бігти в Кабмін. Більше того, результативність таких засідань теж викликає сумніви. Під час них міністри частіше виконують роль мовчазних слухачів передвиборних монологів і створюють фон для одного з кандидатів в Президенти, ніж працюють над вирішенням конкретних питань», –  наголосив політик.

 

Голова Єдиного Центру підкреслив, що зараз перед урядом і парламентом стоїть основне завдання – підготовка та затвердження основного кошторису країни на 2010 рік. «Важливо, щоб він був прийнятий ще до нового року. І краще, щоб міністри і депутати працювали в нормальному робочому режимі, а не збиралися по дзвінку для беззмістовних дискусій в оточенні телекамер», - вважає І.Кріль.
 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ