Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Однострій нового зразка отримають спершу сили спецпризначення та десантники, - Ричкова

Форма нового зразка вже виробляється масово на підприємствах, і вже місяць як випробовується в одній з частин. Вже скоро в неї почнуть "перевдягати" бійців АТО.

Про це в ході програми "Погляд" на "5 каналі" заявила помічник Міністра оборони України Тетяна Ричкова.

"Розмови про нову парадну форму і геральдику ми поки що не ведемо – грошей поки що немає на це, і не до того. Щодо польової форми, то вона вже йде у виробництво, вона виробляється, саме у забарвлені "піксель", але розробляємо ще і варіант "варан". Ця форма вже пішла експериментально в одну з частин, де вже місяць носиться, і після випробувань там ми вже цього року будемо перевдягати в нову форму сили спеціальних операцій та ВДВ", - каже Ричкова.

Щодо зимової форми, то її теж вже почали видавати певним частин для нічних вартових – бо в деяких місцевостях вночі буває холодно.

"Щодо зимової форми – там є новий розроблений комплект з 5 шарів, це вже буде закуповуватися по новому ТУ. Зимова форма старого зразка – вже видається, бо в деяких частинах вже вночі холодно і її вже використовують. Я думаю, всі будуть одягнуті як слід", - твердить радник міністра.

Як ми повідомляли раніше, то, на думку експертів, проблеми в забезпеченні армії полягають у різкому зростанні чисельності її особового складу. В той же час, серйозні зрушення в питанні забезпечення сучасним одягом та амуніцієюможна буде побачити вже у вересні.

Повний текст інтерв'ю із Тетяною Ричковою читайте завтра в рубриці ІНТЕРВ’Ю.

 

 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ