Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Одну з найкращих конституцій перетворили на конституційний Чорнобиль – Михайло Сирота

Через грубі помилки та непродуманість змін до Конституції буквально через тиждень після того, як вони набули чинності, Україна отримала жорстку парламентську та конституційну кризу – заявив сьогодні, 25 січня, під час прес-конференції у Львові Михайло Сирота – один з лідерів Блоку Бориса Олійника та Михайла Сироти.
 „З однієї з найкращих конституцій сьогодні створили конституційний Чорнобиль”, – сказав Михайло Сирота. За його словами, сьогоднішній уряд є нелегітимним, проте робить вигляд, що його не відправляли у відставку, а отже – не виконує рішення конституційного органу – Верховної Ради України. Верховна Рада ж, своєю чергою, не має права призначати уряд таким, що виконує обов’язки. „Через зміни до Конституції невідомо, хто сьогодні може призначити новий уряд, а також хто має призначати голів районних та обласних державних адміністрацій”, – сказав Михайло Сирота. І додав, що Україна не матиме ефективного уряду до кінця 2006 року.
За словами Михайла Сироти, Блок звернувся до Президента України Віктора Ющенка з ініціативою створити нову конституційну комісію, яка мала б узгоджувати чинне законодавство України з Основним Законом. Блок пропонує, щоб від кожної депутатської фракції до комісії увійшли по два депутати. Зокрема, вважає Михайло Сирота, крім нього там мають бути такі особи, як Сергій Головатий, Володимир Стретович, Олександр Лавринович, Андрій Федур. „По-іншому, ані референдумом, ані за допомогою Конституційного Суду, розв’язати парламентську кризу не вдасться”, – переконаний Михайло Сирота.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ