Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Одну з вулиць Львова пропонують назвати іменем Грицька Чубая

Під час проекту «Світло і сповідь» Грицька Чубая відбудеться презентація мультимедійної енциклопедії «Грицько Чубай – світло і сповідь».

«Ми з мамою – Галиною Чубай – намагалися зібрати все про життя і творчість батька. Це було досить важко, бо багато рукописів знищив КДБ, але нам вдалося знайти рукописи, які до цього часу ніхто не бачив, також ми зібрали чимало фотографій», – розповіла сьогодні, 11 вересня, під час прес-конференції одна з організаторів фестивалю «Флюгери Львова», у рамках якого відбуватиметься проект, Соломія Чубай.
За її словами, дещо пізніше енциклопедію планують випустити на дисках для широкого розповсюдження. А директор Мистецького об’єднання «Дзиґа» Маркіян Іващишин додав, що пропонуватиме міській владі назвати одну з вулиць Львова іменем Грицька Чубая.
Григорій Чубай (1949–1982 рр.) – поет, перекладач. Автор посмертно виданих поетичних книг «Говорити, мовчати і говорити знову» (1990), «Плач Єремії» (1999). Один із чільних представників НМ-дискурсу у львівському андеґраунді 70-х років. Творчість Грицька Чубая справила видатний вплив не стільки на поезію, скільки на «самоусвідомлення» деяких вісімдесятників.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ