Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Один із основних свідків у справі Василя Романишина Олег Вовк доведений до передінфарктного стану постійними погрозами і вимогами змінити свідчення — Наталка Крісман

Один із основних свідків у справі екс-начальника Львівського СІЗО Василя Романишина  Олег Вовк доведений до передінфарктного стану постійними погрозами і вимогами змінити свідчення — повідомила «Гал-info» адвокат потерпілих у справі Наталка Крісман. Крім цього, за її словами, тиск чиниться і на інших свідків, а також на потерпілих у справі.
Нагадаємо, колишньому начальнику слідчого ізолятора інкримінують три епізоди у кримінальній справі: два стосуються зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, а третій — службової недбалості та службового підроблення, внаслідок якої свого часу зі слідчого ізолятора на волю випустили не ту людину, яку мали б випустити. Перше слухання у цій справі відбулося 10 травня, а наступне призначене на 7-8 червня. Василю Романишину загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Працівники та колишні працівники Львівського слідчого ізолятора звинувачують Василя Романишина у тому, що, перебуваючи на посаді начальника СІЗО, він брутально знущався над нами та над ув’язненнями, дозволяв собі неетичну поведінку та зловживання службовим становищем.
«10 травня суд допитав Романишина та свідків у справі. На думку Романишина, це купка бунтарів, які скинули його з посади начальника слідчого ізолятора. Однак людей, які говорили про знущання над ними з боку колишнього начальника СІЗО, було близько 70. Фактично й сам Романишин підтвердив, що він дозволяв собі неетичну поведінку, вживання нецензурних слів до своїх підлеглих. Однак мотивував це тим, що СІЗО — установа закритого типу, мовляв, важкі умови праці», — зазначила Наталка Крісман.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ