Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Один з претендентів на посаду ректора ЛНУ презентував свою програму

Сьогодні в Львівському національному університеті ім. Івана Франка відбулась перша зустріч з кандидатами на посаду ректора, вибори якого заплановані на 20 червня.

Нагадаємо, нещодавно на офіційному сайті ЛНУ імені Івана Франка оприлюднили лист Міністерства освіти і науки України №1/11-5073 від 31.05.2019 року «Про проведення виборів Ректора Львівського національного університету імені Івана Франка». У документі повідомляють, що МОН України вносить дві кандидатури претендентів на посаду ректора: Гарасима Ярослава Івановича та Мельника Володимира Петровича.

Протягом 12-13 червня академічна спільнота повинна ознайомитися зі стратегією та головними завданнями, які ставлять перед собою два кандидати, та обрати найбільш гідного на посаду ректора. Перша така зустріч відбулася сьогодні 12 червня у актовій залі ЛНУ імені Івана Франка з Ярославом Гарасимом. На події були присутні, як співробітники університету, так і студентська громада.

Ярослав Гарасим. Фото: Гал-інфо
Ярослав Гарасим. Фото: Гал-інфо
1/1

Ярослав Гарасим, доктор філологічних наук, професор, автор понад 120 наукових і науково-методичних публікацій, 2-х одноосібних авторських монографій, 1-го навчально-методичного посібника з грифом МОН України. Науковий керівник захищених 2 докторських та 4 кандидатських дисертацій. Нагороджений Почесною грамотою МОН України (2003), обласною премією в галузі культури, літератури, мистецтвознавства, журналістики і архітектури з номінації «Літературознавство, сучасна літературна критика та перекладознавство» імені М. Возняка (2009).

У межах академічної години претендент оголосив свою програму та стратегію майбутнього розвитку вищого навчального закладу. Він акцентував увагу на тотальному впровадженні інноваційних технологій в університетському просторі, створенні експертних груп з перевірки компетентності та ефективності педагогів та укладенні індивідуального контракту з кожним викладачем.

Ще декілька опорних пунктів із програми Ярослава Гарасима:

  1. Усебічний розвиток принципів університетської автономії в поєднанні зі сповідуванням високих корпоративних цінностей та створенням належних умов для реалізації навчального і дослідницького потенціалу кожного представника академічної спільноти.
  2. Застосування краудсорсингових технологій для покращення менеджменту науково-освітніх процесів в Університеті.
  3. Заснування внутрішнього фонду фінансової підтримки стартапів та інноваційних проектів студентів, аспірантів, молодих викладачів і науковців.
  4. Створення презентаційного портфоліо випускника Львівського університету з об’єктивним висвітленням його студентської позанавчальної активності та з інформацією про участь у різноманітних соціальних проектах і про інтенсивність академічної мобільності.
  5. Урахування новітніх тенденцій посиленої адресності освіти при відкритті міждисциплінарних спеціалізацій, розробка пілотних проектів для започаткування міжфакультетських освітніх програм STEAM-формату.

Детальну програму кандидата можна прочитати на сайті Львівського національного університету імені Івана Франка за посиланням.

Зустріч з другим претендентом Мельником Володимиром Петровичем відбудеться 13 червня у актовій залі університету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ