Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Один з проектів громадського бюджету Львова під загрозою через незаконно проведений тендер

Один з найбільших проектів громадського бюджету Львова під загрозою через незаконно проведений тендер, - центр громадського моніторингу та досліджень.

В 2016 році у Львові вперше запровадили громадський бюджет: механізм, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та голосування за них. Одним з найбільших проектів, які мали б бути реалізовані в 2017 році став проект реконструкції Замарстинівського парку м. Львова.

Експерти Центру проаналізували як Департамент містобудування Львівської міської ради намагається здійснити капітальний ремонт центральної алеї та прилеглих територій парку Замарстинівський:

Перший тендер департаментом було розпочато 26 липня 2017 року, але через подання на тендер тільки однієї пропозиції ТОВ НВО “Облсількомунгосп”, замість мінімум двох, як вимагає Закон, торги не відбулися.

Наступна спроба провести закупівлю відбулась 11 серпня. До участі в аукціоні було подано три пропозиції: ТзОВ «Арка-Пік», ТОВ НВО «Облсількомунгосп», ТзОВ «ЕЛІТ СПОРТ ГРУП». Переможцем аукціону стало ТзОВ «Арка-Пік» з пропозицією – 7 999 990,00 грн., однак пропозиція цього товариства була обґрунтовано відхилена через невідповідність кваліфікаційним вимогам.

8 вересня тендерний комітет Департаменту містобудування визнає переможцем тендеру ТОВ НВО “Облсількомунгосп” та приймає рішення укласти з ним договір.

Однак, здійснивши ретельну перевірку тендерної пропозиції ТОВ НВО “Облсількомунгосп”, експертами “Центру громадського моніторингу та досліджень” було встановлено, що вона теж не відповідає кваліфікаційним вимогам тендерної документації. До того ж учасник не надав бухгалтерську довідку для підтвердження наявності власних машин, механізмів та техніки на балансі підприємства, а також не надав копії наказів про призначення на трьох працівників, зазначених ним у відповідній таблиці тендерної пропозиції. 

Також експерти Центру перевірили і останню тендерну пропозицію учасника – ТзОВ “ЕЛІТ СПОРТ ГРУП”, було встановлено що і їхня пропозиція не відповідала вимогам тендерної документації.

Зважаючи на вищенаведене, вважаємо, що Замовник зобов’язаний відхилити тендерні пропозиції учасників ТзОВ НВО “Облсількомунгосп” та ТзОВ “ЕЛІТ СПОРТ ГРУП”, відповідно до частини 1 статті 30 Закону, як такі, які не відповідають кваліфікаційним критеріям, установленим у тендерній документації, відповідно до статті 16 Закону.

Також, вважаємо, що Замовник зобов’язаний відмінити дану закупівлю у відповідності до частини 1 статті 31 Закону на підставі відхилення всіх трьох тендерних пропозицій згідно з цим Законом.

Експерти Центру скерували відповідні зверення в Державну аудиторську службу з вимогою перевірити наведені порушення та, у випадку підтвердження, відмінити дані торги.

Центр громадського моніторингу та досліджень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ