Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Офіцер отримав три роки тюрми за подвійну втечу зі служби

Офіцер отримав три роки тюрми за подвійну втечу зі служби, - прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

За публічного обвинувачення військової прокуратури Сумського гарнізону Центрального регіону України 14 травня 2019 року Сумський районний суд Сумської області визнав військовослужбовця винним у самовільному залишенні військової частини. 

Старший лейтенант проходив військову службу за контрактом із березня 2017 року в одній із військових частин, яка дислокована на Сумщині. У квітні 2018 року офіцер відбув у відпустку, з якої вчасно не з’явився на службу без поважних причин. Надалі він переховувався від правоохоронних органів та приховував свою приналежність до Збройних Сил України.

У грудні 2018 року в результаті налагодженої співпраці військової прокуратури Сумського гарнізону з Полтавським зональним відділом Військової служби правопорядку, втікача було затримано та доставлено до органу досудового розслідування. Невдовзі обвинувальний акт щодо нього був скерований до суду.

За самовільне залишення місця служби офіцер-втікач вже був засуджений у 2018 році до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік. Тож при визначенні терміну ув‘язнення суд частково приєднав не відбуту раніше частину покарання. За сукупністю вироків військовослужбовець проведе за гратами 3 роки і 1 місяць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ