Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Офіцери та генерали не довіряють державі — Анатолій Гриценко

Міністр оборони України пояснює збільшення числа рапортів на звільнення, поданих кращими військовиками ЗСУ, наслідком їхньої недовіри Уряду та Верховній Раді. Про це він розповів, перебуваючи з робочим візитом на Львівщині.
„Основна причина написання рапортів – це не бажання звільнитися із лав Збройних сил, а офіцери і генерали ставлять під сумнів спроможність держави забезпечити той рівень підготовки, який дійсно потрібен ЗСУ, і той рівень соціальних стандартів, який був до цього часу забезпечений. Люди бояться тих, на мій погляд, безвідповідальних заяв, які робилися представниками різних структур, насамперед нашим урядом, про те, що надто жирують військові. Були запропоновані  відповідні зміни до закону України про бюджет для того, щоб обмежити соціальні гарантії  військових. Я вважаю це абсолютно необґрунтованим”, — сказав Анатолій Гриценко. 
   В той же час міністр не зміг знайти переконливих аргументів, щоб гарантувати військовим дотримання рівня їх соціального забезпечення.
 „Зараз я лише можу просити їх почекати і повірити в те, що міністр оборони як людина, котра за них відповідає, зробить все можливе для того, щоб переконати і уряд, і народних депутатів у тому, що ЗСУ – це дуже серйозна структура. Не можна ставитися до неї як до другорядної, не можна і далі зберігати ситуацію, коли офіцер отримує 800-900 грн., не маючи можливості утримувати свою сім’ю, адже тоді він не може думати про підлеглих, про зброю та все інше”, — вважає міністр оборони України.   
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ