Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Офіційна гривня зміцнилася до євро

Національний банк України встановив офіційний курс гривні до долара на середу, 10 січня, на рівні 28,2032 грн/долар, не змінивши його порівняно з попереднім робочим днем (28,2033 грн/долар у вівторок, 9 січня).

Курс євро встановлений на рівні 33,6521 грн/євро (9 січня - 33,9799 гривні), 10 рублів - 4,9439 грн/рубль (9 січня - 4,8964 гривні).

Нагадаємо, раніше в.о. голови Національного банку України Яків Смолій пояснив ослаблення гривні в грудні дією традиційних сезонних факторів: збільшенням закупівель напередодні великих свят і активізацією Міністерства фінансів щодо виконання видаткової частини бюджету. "Кінець року – традиційний, нічого специфічного не відбувається", - зазначив він.

Смолій наголосив на тому, що у випадку дуже великих коливань Нацбанк виходив, і виходитиме на ринок для їх згладжування.

Коментуючи вихід курсу гривні на готівковому ринку до рівня 28 грн/долар при закладеному урядом в держбюджеті-2017 прогнозі офіційного курсу гривні на кінець року у 27,8 грн/долар, в. о. голови Нацбанку нагадав про те, що регулятор не прогнозує курс національної валюти.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ