Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Офіційна позиція Торгової компанії «Мегаполіс-Україна»

Прес-служба Торгової компанії «Мегаполіс-Україна» поширила офіційне повідомлення щодо блокування її регіональних структурних підрозділів.

Зокрема, у цьому повідомленні сказано: 

"У зв’язку із блокуванням 12 січня 2016 року регіональних структурних підрозділів торгової компанії «Мегаполіс-Україна» у Києві, Львові, Луцьку, Рівному, Ковелі та Тернополі заявляємо наступне:

Інформація про те, що Торгова компанія «Мегаполіс-Україна» є філіалом російської групи компаній «Мегаполіс» та входить до групи компаній «Меркурій», не відповідає дійсності. Власниками ТОВ «Торгова компанія «Мегаполіс-Україна» є фізичні особи-громадяни України, Ірландії та Великої Британії. Таким чином, серед прямих або опосередкованих власників Торгової компанії «Мегаполіс-Україна» немає ані російських компаній, ані громадян Росії, в тому числі Ігоря Кесаєва.

Торгова компанія «Мегаполіс-Україна» ― це одна із найбільших українських дистрибуційних  компаній, що здійснює свою діяльність виключно на території України, згідно українського законодавства і сплачує податки в Україні. Компанія входить до числа найбільших платників податків країни, а у Тернопільській області є бюджетоутворюючим підприємством. Компанія забезпечує офіційне працевлаштування для майже 3 тисяч українців. Прозорість діяльності ТК «Мегаполіс-Україна» також засвідчують десятки тисяч договорів господарчої діяльності. 

Звинувачення у підтримці компанією «Мегаполіс-Україна» російсько-терористичних формувань на Сході України є повністю безпідставними. В період з червня по серпень 2014 року включно компанією проводилась системна робота, направлена на переїзд та працевлаштування працівників Донецького регіону в інші регіони України з метою утримання співробітників та надання допомоги в період проведення АТО. За цей період переведено 94 працівника, які переїхали в 63 орендовані компанією квартири, переважно більша частина працівників здійснили переїзд з родинами. Окрім того, 28 співробітників компанії наразі виконують свій військовий обов’язок у зоні АТО. Компанія зберігає за ними їх робочі місця, і надає їм фінансову підтримку. Усього ж з 2014 року було мобілізовано 44 працівників ТК «Мегаполіс-Україна».

Ми запевняємо, що жодних законних підстав для блокування діяльності торгової компанії «Мегаполіс-Україна» немає. ТК «Мегаполіс-України» є одним із лідерів сплати акцизного податку до місцевих бюджетів, тому один день простою регіональних структурних підрозділів, які були заблоковані (Київ, Львів, Луцьк, Рівне, Ковель, Тернопіль) призводить до значних бюджетних втрат цих міст. Ми закликаємо представників громади до конструктивного діалогу та готові відповісти на будь-які запитання щодо діяльності компанії.

У випадку продовження незаконного блокування діяльності компанії ми будемо змушені звернутися до правоохоронних органів, а також до суду для відшкодування завданих збитків.

Довідка про компанію:

Торгова компанія «Мегаполіс-Україна» є однією з найбільших українських дистрибуційних компаній. Штат компанії «Мегаполіс-Україна» налічує близько 3 000 співробітників, регіональна мережа складається з 35 структурних підрозділів (РСП) по всій території України. Компанія посідає 5 місце у рейтингу «Найкращі компанії для лідерів», проведеному Hay Group.

ТОВ «Торгова компанія «Мегаполіс-Україна» перерахувала до бюджетів різних рівнів у 2014 році 830 млн грн, а за перше півріччя 2015 року – 650 млн грн".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ