Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією  |  Спорт

Гал-інфо припинить співпрацю з сестрами Музичук через їх участь у чемпіонаті в Росії

Інформаційна агенція "Гал-інфо" припинить співпрацю з сестрами Музичук через участь Анни та Марії у чемпіонаті світу в Росії. Світова першість серед жінок відбудеться у російському Ханти-Мансійську з 1 по 25 листопада.

Анна та Марія Музичук.

Нагадаємо, не так давно сестри Музичук свідомо не поїхали на чемпіонат світу в Саудівську Аравію через обмеження прав жінок у цій країні, однак до Росії вирішили їхати.

Окрім сестер Музичук, участь в особистому чемпіонаті світу в Росії візьмуть й інші українки – Анна Ушеніна, Інна Гапоненко та Наталя Жукова.

Гал-інфо закликає колег-журналістів бойкотувати чемпіонат світу з шахів який проводиться на території країни-агресора, яка вже п'ятий рік веде проти України неоголошену війну.

Також оприлюднюємо розміри призових які мотивували наших шахісток забути про війну на сході України та поїхати на заробітки в Росію. 

Витяг з офіційного положення турніру.

Переможниця турніру отримає 60 000 $ Володарка другого місця 30 000 $.

Нагадаємо, як зазначив в інтерв'ю Гал-інфо відомий львівський гросмейстер, тренер та шаховий діяч Адріян Михальчишин, міністерство має прийняти чітку позицію: або наші спортсмени їдуть на змагання в Росію, або не їдуть.

"Міністерство немає чіткої позиції. Немає чіткої політики, оскільки держава не визнає війну з Росією. Особисто мені складно їхати в Росію. Заробляти гроші туди я не поїду. 

... Так само і у сестер: якщо переможуть, усі будуть щасливі і кричати як вони героїчно виступили. Іншими словами то чистий бізнес і гроші", - зокрема зазначив Адріян Михальчишин.

Адріян Михальчишин: Сумно, коли основна ціль у спорті – гроші

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ