Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Оголошено лауреатів кінопремії "Золотий глобус"

Церемонія нагородження престижної премії "Золотий глобус" відбулася в Лос-Анджелесі в неділю, 11 січня (вночі 12 січня за Києвом).

Звання кращого фільму року завоювала стрічка режисера Річарда Лінклейтера "Отроцтво". Сам Лінклейтер був названий кращим режисером за роботу над кінострічкою.

Кращим драматичним актором став Едді Редмейн за роль відомого фізика Стівена Хокінга у фільмі "Всесвіт Стівена Хокінга". 

Фільм російського виробництва "Левіафан" був удостоєний "Золотого глобуса" як кращий іноземний фільм.

Кращим телевізійним міні-серіалом став "Фарго", а кращим актором телевізійного міні-серіалу визнаний Мартін Фріман з цього ж фільму. 

"Бердмэн" завоював премію в номінації "Кращий сценарій".

"Готель Гранд Будапешт" визнаний кращою комедією року. Кращим актором телевізійної комедії вибрали Джеффрі Тэмбора за роль в серіалі "Очевидне". Сама ж стрічка була удостоєна премії кращого в номінації "Кращий серіал або мюзикл". 

Кращим актором другого плану в драматичному фільмі "Одержимість" став Джонатан Кімбл Сіммонс, в той час як кращої актриссой другого плану - Джоан Фроггатт, за серіал "Абатство Даунтон".

Кращою теледрамой експерти вважають стрічку "Коханці", а премію кращого актора серіалу присудили Кевіну Спейсі, який зіграв у серіалі "Картковий будиночок". 

Кращою актрисою телевізійного міні-серіалу або фільму названа Меггі Джилленхол за роль в серіалі "Шляхетна жінка". 

Емі Адамс названа кращою комедійною актрисою за гру у фільмі "Великі очі". 

"Як приручити дракона 2" завоював "Золотий глобус" як кращий анімаційний фільм. 

Кращим актором другого плану в серіалі визнаний Метт Бомер (Звичайне серце). 

Майкл Кітон завоював "глобус" як кращий комедійний актор.

Джон Ледженд переміг у номінації краща пісня за композицію "Glory" у стрічці "Сельма", а премію закращу музику забрав Йохан Йоханссон ("Всесвіт Стівена Хокінга").

Джина Родрігес отримала премію як краща актриса телевізійної комедії за роботу в серіалі "Незаймана". 

"Золотий глобус" - американська премія, що присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси з 1944 року за кінофільми і телевізійні серіали. Премія вручається щороку в січні за результатами голосування 90 міжнародних журналістів, які живуть в Голлівуді. 72-я щорічна церемонія вручення нагород Асоціації іноземної преси Голлівуду (HFPA) пройшла в Лос-Анджелесі, в готелі Беверлі Хілтон. 

Премію "Золотий глобус" у кіноколах називають генеральною репетицією перед кінопремію "Оскар".

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ