Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Океан Ельзи» визнали кращою рок-групою України

У суботу, 20 січня, Національна премія «Ukrainian Rock Awards» визначила львівський гурт «Океан Ельзи» кращою рок-групою України – повідомляє сайт гурту «Океан Ельзи».
Також ОЕ отримали нагороди в номінаціях «Краща пісня» ("Веселі, брате, часи настали") й "Текст пісні" (також "Веселі, брате..."). Нагороду в номінації "Краще відео" за роботу „Веселі, брате, часи настали” отримав режисер Віктор Придувалов. Переможці Ukrainian Rock Awards були визначені через інтернет-голосування, яке тривало протягом двох місяців.
У 1995 році група перемогла в місцевому фестивалі «Червона Рута» у Львові. Навесні 1998 році "Океан Ельзи" представив перший альбом "Там, де нас нема". В цьому ж році "Океан Ельзи" отримав і три національні премії – "Дебют року", "Кращий альбом" і "Краща пісня". А в 1999 році альбом перевидала російська фірма "Extraphone". Кліп на композицію "Там, де нас нема" отримав премію французького каналу МСМ як "Краще закордонне відео". У цьому ж році (а також у 2000-му та 2001 роках) на всеукраїнському конкурсі "Золота "Жар-птиця" ОЕ визнали найкращим поп-гуртом України. Збільшилася популярність „Океану Ельзи” у СНД після появи на MTV кліпу "Сосни". 21 лютого 2000 року одразу на двох лейблах - українському Nova Records і московському Real Records - вийшов другий альбом гурту - "Янанебiбув", пісні з якого потрапили до російських фільмів "Любов та інші жахи" та "Брат-2" ("Коли тебе нема", "Кавачай").
«Океан Ельзи» випустив альбоми: "Там, де нас нема" (1998), "Янанебiбув", "Модель" (2001), „Коко Шанель”, „Суперсиметрія” (2003).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ