Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Окремі умови щодо приватизації „Ратуші” змінять на вимогу колективу

Робоча група з питань приватизації газети „Ратуша” погодилася змінити деякі умови щодо приватизації комунальної газети. Зокрема, йдеться про терміни приватизації „Ратуші”, а також фінансування газети до моменту її роздержавлення. Так, за попереднім проектом  приватизації, колективу газети у тритижневий термін з часу прийняття сесією Львівської міської ради рішення про приватизацію ЛКП „Ратуша” „утворити ТзОВ для викупу підприємства”.
Як прокоментував на засіданні робочої групи головний редактор газети Микола Савельєв, такий проект був лише завуальованою під приватизацію ліквідацією газети. За його словами, створити за три тижні ТзОВ є просто нереально: „По-перше, невідомо, чи сесія міськради прийме таке рішення, по-друге, невідомо, де візьмуть працівники редакції 40 000 гривень, необхідних для створення статутного фонду, а по-третє, дуже сумнівно, що за такий короткий час ми знайдемо інвестора”, – наголосив Микола Савельєв.
Робоча група погодилась врахувати зауваження трудового колективу, які озвучив Савельєв і які були прийняті на зборах трудового колективу сьогодні, 8 грудня. Зокрема, термін приватизації „Ратуші” продовжили до трьох місяців з часу прийняття ухвали. На момент, поки не буде закінчено приватизацію, орієнтовно до квітня 2007 року у бюджеті міста на наступний рік закладуть кошти на діяльність „Ратуші”. Крім того, буде погашено з бюджету заборгованість газети в розмірі 32 тисяч гривень, журналістам виплатять зарплату, заборговану до 1 грудня; що ж буде із заборгованістю, яка виникатиме надалі, наразі не відомо. Крім цього, робоча група погодилась, що газета „Ратуша” отримає в оренду приміщення за 1 гривню в місяць, Львівська міська рада звертатиметься до Львівської облради про пролонгування угоди про оренду приміщення на вулиці Винниченка. Якщо облрада відмовиться, то управління комунального майна міськради має підшукати відповідне приміщення для газети на тих же умовах. Робоча група зараз голосуватиме за такі пропозиції, і якщо вони будуть сприйняті, то будуть винесені на наступну сесію 14 грудня.
Як зазначив Савельєв, дуже важливим для „Ратуші” є отримання 51 кіоска, які зараз перебувають на балансі газети, та можливість їхнього залучення до статутного фонду ТОВ. Однак, як зазначив секретар ЛМР Володимир Квурт, хіба що окремо виноситимуть це питання на розгляд. Крім того, як зазначив Савельєв, деякі пункти угоди, зокрема щодо оренди приміщення, носять суто рекомендаційний характер і  не відомо, чи Львівська облрада погодиться на них.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ