Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Окремих бригад швидкої допомоги, для чергування на українсько-польському кордоні, не виділено -- Ігор Герич

Окремих бригад швидкої допомоги для чергування на українсько-польському кордоні не виділяли, оскільки такої потреби немає, бо пункти перетину кордону є пріоритетними об’єктами, тому, якщо буде виклик „швидкої” на кордон, то він вважатиметься першочерговим. Про це в коментарі „Гал-info” зазначив начальник Головного управління охорони здоров’я ЛОДА Ігор Герич.
З його слів, виклик «швидкої» на кордон є пріоритетним, і його обслуговуватимуть бригади територіальних станцій швидкої допомоги, що ж до чергування медиків на кордоні, то потреби в цьому він, наразі, не бачить.
За словами Герича, за останній тиждень на польсько-український кордон «швидку» викликали 4 рази, але важких випадків, окрім випадку з вибухом вантажівки, не було.
Нагадаємо, що у пункті пропуску „Краковець-Корчова” черги вантажного автотранспорту – з української сторони 480 вантажівок чекають на перетин кордону, з польської – 500. Аналогічна ситуація і на пункті пропуску „Рава-Руська-Гребенне” – з української сторони на в’їзд до Польщі чекає 150 вантажівок, з польської – 150 вантажних авто, так само по 150 вантажних авто чекають на перетин кордону по обидва боки пункту пропуску Шегіні-Медика.
Також є черги і легкових автомобілів у пункті перепуску Смільниця-- Крешценко – на українській стороні виїзду до Польщі чекають 100 легкових авто.
Як повідомив «Гал-info» працівник прес-служби ЗРУ ДПСУ Роман Стахів, у «Краківці», на пункті перетину українсько-польського кордону, чергує «швидка» та працює польова кухня. За словами Стахіва, прикордонна служба виявила ініціативу і забезпечила чергування на кордоні машини швидкої допомоги. Крім того, водії вантажівок мають можливість попоїсти на польовій кухні. „В багатьох водіїв закінчився провіант, добові гроші, і тому ми організували польову кухню”, -- зазначив Стахів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ