Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Окупанти не хочуть давати право голосу на виборах на Донбасі переселенцям, - Безсмертний

Під час засідання політичної підгрупи українська сторона наполягала на тому, що внутрішньо переміщені особи мають брати участь у виборах місцевої влади окупованих територій. Про це "Українській правді" повідомив представник української сторони у підгрупі Роман Безсмертний.

"Ми взялися до обговорення ролі і місця внутрішньо переміщених осібу політичному процесі", - сказав він.

"Наші візаві категорично наполягають на тому, що участь у політичному процесі можуть брати лише ті, хто проживає на території ОРДіЛО, а наша позиція, що у відповідності до міжнародного пакту про права людини українська держава зобов'язані забезпечити реалізацію виборчих прав всіх громадян, в тому числі тих, які проживають на інших територіях України в силу нездоланних для них причин. Всім особам, які в силу певних обставин залишили ці території, забезпечити право брати участь у голосуванні і кандидуванні", - сказав він.

"Після досить ґрунтовного обговорення деталей, як це може бути забезпечено, в тому числі відновлення державного реєстру (виборців - УП) ... сторони залишились на своїх позиціях", - зазначив Безсмертний.

За його словами, наступне засідання відбудеться 17-18 листопада.

Він також уточнив, що питання про набуття чинності закону про місцеве самоврядування і виборів на окупованих територіях обговорювалося під час переговорів президентів у форматі нормандської четвірки у Парижі.

"Там говорилось, що можливо треба відпрацювати модель часткового набуття чинності закону в день голосування, а часткового - після набуття повноважень органами місцевого самоврядування, які будуть сформовані, і в разі підтвердження легітимності виборів ОБСЄ", - уточнив він.

Як відомо, переселенці не мали змоги взяти участь у місцевих виборах, які відбулися 25 жовтня.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ