Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олег Когут запевнив, що сильні морози не відіб’ються на поширенні пташиного грипу

Заступник головного лікаря Львівської обласної СЕС Олег Когут сьогодні, 25 січня 2006 року, під час засідання Львівського прес-клубу реформ запевнив, що «як провокуючий фактор для розповсюдження пташиного грипу морозна погода відношення мати не буде».
«Більша проблема з пташиним грипом буде у весняний період, коли розпочнеться приліт птахів, — розповів  Олег Когут. —  Ситуація в Криму говорить про те, що проблема розповсюдження пташиного грипу пов’язана не тільки з міграцією птахів, а перш за все з внутрішньовидовою передачею захворювання пташиним грипом, але коли розпочнеться приліт птахів, ніхто не гарантуватиме, що він не буде занесений в інші регіони України, зокрема, у Львівську область».
Олег Когут також розповів про два аспекти, які пов’язані з пташиним грипом: перший — це  економічний, бо знищуються харчові продукти. Проте, за словами  заступника головного лікаря Львівської обласної СЕС, термічна обробка харчових продуктів робить їх безпечними для вживання. Другий аспект стосується мутації пташиного грипу, і як наслідок — небезпека пандемії.
«Але незважаючи на це, на теренах Львівщини випадків пташиного грипу поки що не зареєстровано», — додав Олег Когут.   
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ