Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олег Немчінов: „Свідки Єгови розпалюють релігійний конфлікт”

Фракція Української народної партії у Львівській обласній раді пропонуватиме депутатам облради прийняти звернення до Верховної Ради з проханням доопрацювати закон, який регулює діяльність релігійних організацій. Про це під час конференції повідомив депутат облради Олег Немчінов.
„Свідки Єгови розпалюють релігійну ворожнечу, за що передбачається кримінальна відповідальність. Ми не ставимо під сумнів сповідування ними їх релігії, але ми проти розпалювання релігійного конфлікту”, – сказав Олег Немчінов.
За словами депутата облради, рішення депутатського корпусу Львівщини про заборону діяльності Свідків Єгови не означатиме негайного припинення діяльності цієї тоталітарної секти.
„У мене є рішення Інституту релігійних досліджень, в якому Свідки Єгови означені як тоталітарна секта. Діяти необхідно в правовому полі через рішення суду, а рішення обласної ради повинно стати поштовхом для правоохоронних органів вивчити ситуацію, що склалась”, – додав Немчінов.
Нагадаємо, депутати Львівської обласної ради звертатимуться до Верховної Ради України з вимогою визнати церкву «Свідків Єгови» незаконною та рекомендацією заборонити її діяльність на території України. Таке рішення було прийнято під час засідання постійної комісії з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму 20 грудня цього року. Звернення планують винести на розгляд сесії Львівської обласної ради 26 грудня.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ