Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олег Панькевич взяв участь у «Яблуневій ялинці»

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич взяв участь у цьогорічній доброчинній акції «Яблунева ялинка», які відбулася 19 січня у ресторані «Високий замок», повідомила прес-служба Львівської облради.

Олег Панькевич висловив вдячність організаторам цієї акції. «Наш народ має прекрасні традиції, які сягають корінням у сиву давнину, - зазначив він. – Ми маємо завдячувати нашим предкам, які виплекали такі традиції і нашим сучасникам, які їх дбайливо бережуть, щоб передати майбутнім поколінням».

Цей захід уже впродовж багатьох років проводиться у Львові з метою зібрання коштів на благодійність. Цьогоріч зібрані гроші скерують на видання книги, в якій буде зібрано інформацію про всі пам’ятники Тараса Шевченка.

Довідка:

Вже багато років поспіль у Львові збирають громадськість на йорданську ялинку. На прикрашання ялинки щороку витрачають близько 100 кілограмів яблук.

Організатором дійства є директор Шевченківської кімнати-музею  Палацу мистецтв Роман Наконечний.

В акції беруть участь вертепи, вокальні ансамблі, відомі українські музиканти, артисти театру та естради. Чудові українські обряди та традиції – вертеп, колядки, щедрівки, віншування, Маланка чергуються з дотепними жартами та розвагами. По завершенні дійства проводиться благодійний аукціон: гроші виручені за яблука із ялинки (за народним повір’ям, вони неодмінно принесуть щастя у дім власника) йдуть на соціальні та культурні проекти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ