Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олег Щербаков не знає виборчого законодавства

Згідно з п. 7 ч. 9 ст. 26 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», журналіст має право безперешкодно перебувати на  засіданнях виборчої комісії, на виборчій дільниці в приміщенні, де проводиться голосування. Заборонити перебування журналіста у приміщенні виборчої комісії, зокрема у Львівській міській ТВК, комісія може лише в разі, якщо журналіст неправомірно заважає своїми діями її роботі. Причому з цього факту комісія має прийняти постанову 2/3 голосів від присутніх членів комісії, за умов правомочності комісії. У постанові має бути чітко зазначено, які саме дії журналіста перешкоджали роботі комісії. Проконсультував «Гал-info» юрист БФ «Твоє право» Андрій Гнида: «Вимагайте вмотивовану постанову, будь-який суд за годину винесе рішення на Вашу користь», – сказав Андрій Гнида.
Документом, який дозволяє журналістові перебувати в приміщенні комісії, є редакційне посвідчення, будь-які інші документи, зокрема редакційне доручення, є факультативною вимогою.
Нагадаємо, сьогодні зранку голова Львівської міської ТВК Олег Щербаков відмовився впустити до приміщення ЛМ ТВК журналістку «Гал-info», посилаючись на те, що її посвідчення не є підставою для її перебування у приміщенні ТВК.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ