Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олег Синютка має першу кадрову гризоту

Як стало відомо Гал-інфо, екс-заступник керівника обласної освіти Львівщини Богдана Біляк рішенням Львівського окружного адміністративного суду поновлена на посаді заступника директора департаменту з питань освіти, науки, сім’ї та молоді – начальника управління. Вона також виграла апеляційний процес. Відкрито виконавче провадження. Однак це той випадок, коли виконати судове рішення вельми проблематично.

Річ у тому, що названий департамент ліквідований, і посади, яку мала б посісти Богдана Біляк, не існує в природі. Відтак, назвати якусь посаду для неї мав би голова Львівської ОДА Олег Синютка. А оскільки у департаменті відповідних вакансій нема, то зробити це без конфлікту, вочевидь, буде вельми складно.

Є ще один аспект. Якщо Богдану Біляк поновлять на роботі, то за весь час вимушеного прогулу Львівська ОДА повинна буде їй виплати компенсацію. Йдеться про чималу суму, оскільки незаконне звільнення датується початком 2013 року. Але тут в Олега Синютки є спосіб повернути розтрачені кошти платників податків: подати регресний позов до екс-голови Львівської ОДА Михайла Костюка, за керівництва якого ця вся каша і заварилась.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ