Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олег Синютка: Уряд виставив Львівщині дуже високу планку зборів з митниці

Уряд цього року виставив Львівщині дуже високу планку зборів з митниці. Про це розповів голова Львівської ОДА Олег Синютка в програмі інформаційної агенції Гал-інфо "В Центрі Львова".
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо

"Цього року ситуація з залученням надходжень з митниці на ремонт доріг гірша, як була у попередні роки. Бо уряд нам виставив дуже високі індикативи. Я вважаю, що це не реальні індикативи. Вони поставили зростання індикативів порівняно з минулим роком на 40 і більше відсотків. Такий приріст дати – це просто не реально.

Так, як ви знаєте, ми отримуємо від митниці тільки те, що вище від плану, а цей план на сьогодні дуже і дуже завищений. Я апелював з цього приводу до Президента. Я йому сказав, що, «пане Президенте, ваша ініціатива (митні збори, що понад план, скерувати на ремонт доріг, – ред.) за минули роки дала Львівщині більше як 2 млрд грн, а це сотні кілометрів відремонтованих доріг, але якщо уряд і далі триматиметься таких високих індикативів, то ми, хай як будемо старатися, не одержимо гроші від митного експерименту. По-перше, це буде погано для громад, що залишаться із розбити дорогами, по-друге, це буде дискредитація вашого митного експерименту». Я сподіваюсь, щоб Президент втрутиться у цю ситуацію", - зокрема розповів Олег Синютка.

ЛАЗ не врятували, бо "діло" Чуркіна живе, – Синютка

Скоро очікуйте повну версію інтерв'ю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ