Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Олександр Ганущин поспілкувався з новопризначеним Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Елізою Дзвонкєвіч

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин сьогодні, 3 грудня, поспілкувався з новопризначеним Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Елізою Дзвонкєвіч. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі ЛОР.

На початку зустрічі очільник облради висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю з Генеральним консульством Республіки Польща у Львові, а також розповів про співпрацю Львівщини із сусідніми польськими воєводствами.

«Нас пов’язують не лише приязні взаємини, а й спільні проєкти, зокрема в межах Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна». До речі, Львівська область і Підкарпатське воєводство є лідерами по цій програмі в цілому», - розповів Олександр Ганущин.

Крім того, голова облради розповів про діяльність Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна», Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», поділився практикою реалізації спільних ініціатив чотирьох областей для розвитку Карпат, а також детально зупинився на місії Форуму місцевого розвитку, який щорічно відбувається у Трускавці.

Варто зауважити, що сторони також обговорили переформатування традиційного українсько-польського «Фестивалю партнерства» задля консолідації зусиль для розвитку всіх прикордонних регіонів.

На завершення зустрічі Олександр Ганущин порушив питання розвитку інфраструктури, зокрема розбудови митних пунктів пропуску, просування ініціативи залізничного сполучення «Перемишль – Нижанковичі» та «Хирів – Загір‘я або Загуж».

У свою чергу Еліза Дзвонкєвіч підтвердила намір тісно співпрацювати і спільно реалізовувати українсько-польські проєкти.

Довідково:

Еліза Дзвонкєвіч народилась у 1976 році у Варшаві. Закінчила кафедру Української філології на факультеті Прикладної лінгвістики та східнослов’янських філологій у Варшавському університеті. Свою зацікавленість східними державами поглиблювала під час навчання за програмами  післядипломної освіті у Центрі східноєвропейських студій Варшавського університету.

Закінчила також Вищу банківську школу у Познані за напрямком менеджер в галузі управління персоналом з елементами коучінгу. Протягом 2006-2009 рр. Еліза Дзвонкєвіч була членом правління Фонду «Допомога полякам на сході». Працювала у корпоративних фондах, займаючи посаду голови правління, та в Національному Центрі Культури на посаді заступника директора.

28 жовтня 2019 року Еліза Дзвонкєвіч отримала екзекватуру (дозвіл на виконання консульських функцій) від заступника директора департаменту консульської служби МЗС України Валерія Лобача.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ