Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олександр Мороз хоче повернути Карпачовій її посаду

«Я не можу коментувати наміри будь-яких партій щодо голосування у Верховній Раді кандидатури уповноваженого з прав людини», – повідомила «Гал-info» голова Міжнародної амністії в Україні Наталя Дульнєва.
 За її словами, Міжнародна амністія не може коментувати наміри політичних партій. „Ми не ліземо у їхні розбори. Якщо б кандидатура омбудсмена була одіозною, яка суттєво порушувала права людини, тоді ми можемо декларувати свою позицію, а ми співпрацювали і з Ніною Карпачовою, і з Євгеном Захаровим, тому я не бачу перешкод в разі обрання когось із них на посаду Уповноваженого з прав людини у Верховній Раді України», – сказала Наталя Дульнєва. 
Нагадаємо, сьогодні Олександр Мороз заявив, що фракція Соціалістичної партії України, швидше за все, підтримає кандидатуру Ніни Карпачової у голосуванні за посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Про це повідомляє офіційний сайт партії. "Фракція СПУ, швидше за все, підтримає Карпачову", - сказав Мороз і додав, що вважає причини, через які кандидатура Карпачової блокується, політичними.
Нагадаємо, 17 листопада 2006 року парламент достроково припинив повноваження уповноваженого Верховної Ради з прав людини Н.Карпачової у зв'язку з її обранням народним депутатом. Соціалістична партія, а також Комуністична партія уже раніше заявляли про намір мають намір підтримати кандидатуру Ніни Карпачової на повторне  призначення уповноваженого з прав людини. Ще одним кандидатом на цю посаду є відомий правозахисник з Харкова Євген Захаров, якого підтримує «Наша Україна» і Блок Юлії Тимошенко Верховна Рада має намір розглянути призначення Уповноваженого з прав людини в лютому.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ