Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олександр Мороз не витримує випробування владою – Сергій Таран

„Позиція Олександра Мороза щонайменше викликає подив, оскільки під поняттям – зважена інформаційна політика він розуміє не ті принципи свободи слова”, – повідомив „Гал-info” директор Міжнародного інституту демократії Сергій Таран.
 
                 За його словами, перебуваючи у владі, Олександру Морозу зараз вигідно піднімати питання про свободу слова у державі. „Об’єктивне висвітлення журналістами позиції політика, який перебуває при владі, завжди є випробуванням і не кожен з них це випробування проходить. Голова Верховної Ради не витримує випробування влади, оскільки він завжди перебуває під шквалом критики опозиціонерів, тому йому зручно говорити про стан свободи слова в Україні і порівнювати його з Росією”, – сказав Сергій Таран.
            Також політолог висловив переконання, що „у Росії стан справ із свободою слова не найкращий”. „Варто лише зазначити, що у Росії відсутні прямі ефіри, які так любить Олександр Мороз. Також при висвітленні новин подається лише одна державна точка зору і відсутня конструктивна позиція і альтернативна точка зору на події інших політичних діячів. Тому порівняння сучасного стану інформаційної політики з Російською Федерацією викликає щонайменше подив. Проте можна говорити, що у нас немає зваженої інформаційної політики, проте на інформаційному фронті варто враховувати такі чинники: потрібно проводити більш прозору політику інститутами влади як на зовнішньому, так і на внутрішньому фронті. Кожна офіційна структура повинна забезпечити вільний доступ громадян до їх інформаційної політики, проте цього, на жаль, не робиться. Влада до цього часу не створила вільного механізму у висвітленні їхньої політики і, відповідно, у нас немає прозорої державної політики навіть на внутрішньому рівні”, – зазначив Сергій Таран.
            Нагадаємо, голова Верховної Ради вважає, що в Україні немає зваженої інформаційної державної політики, яка покликана забезпечити висвітлення в ЗМІ реального стану подів в країні, перспективи її розвитку. Прикладом справжньої пошани до держави та демократичності ЗМІ, Олександр Мороз вважає Росію. Він також висловив переконання, що на центральних телеканалах України така інформаційна політика часто відсутня, і такий стан справ треба радикально міняти.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ