Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Олександр Саєнко: Кращим партнером держави у розвитку економіки є чесний прозорий бізнес

Як повідомляють у прес-службі Кабміну, найкращим партнером держави у розвитку економіки є чесний прозорий бізнес, й завдання Уряду України, на шляху розбудови держави, полягає у створенні усіх необхідних умов для того, щоб вести бізнес на принципах доброчесності було максимально вигідно.

На цьому наголосив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко, відкриваючи щорічні загальні збори учасників Всеукраїнської Мережі Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC) ʺГлобальні перспективи комплаєнсу в Україніʺ, 18 квітня в Києві.

ʺДуже важливим є те, що всі рішення, які сьогодні приймає Уряд України, Парламент, дуже часто напрацьовуються спільно саме з бізнесом. Завдяки цій роботі ми запровадили прозору систему державних закупівель, ведемо боротьбу с контрабандою і контрафактом, й багато іншого. Ми хочемо щоб в житті бізнесу держави ставало якомога менше, щоб ви все рідше й рідше зустрічались з чиновниками. Тому питання дерегуляції, електронних сервісів, переведення звітності в онлайн-режим є ключовимʺ, - підкреслив він.

Окремо Міністр наголосив на питанні системної боротьби з корупцією, підкресливши, що дуже важливо боротись не тільки з наслідками корупції, але й мінімізувати її ризики у багатьох сферах.

ʺТакож важливим є й питання децентралізації. Сьогодні більшість податків на доходи фізичних осіб залишається на регіональному рівні, місцева влада може впливати на питання будівництва, інфраструктури. Тому важливо, щоб UNIC також залучала до спільної роботи місцеві органи влади, адже дохідність місцевих бюджетів залежить від активності бізнесу, від того наскільки місцева влада може залучити інвестиції в свій регіонʺ, - сказав він.

Олександр Саєнко зупинився також на питанні виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, додавши, що усі умови угоди мають бути по максимуму корисно використані бізнесом, й це є одним із завдань Уряду.

ʺТака мережа, як UNIC, є безпрецедентним випадком, коли бізнес об’єднується і говорить: ʺМи не хочемо корупції, ми хочемо прозорості, хочемо чесно вести бізнесʺ. Й на цьому шляху Уряд буде виступати надійним партнером бізнесуʺ, - резюмував Міністр Кабінету Міністрів України.

Довідково:

19 травня 2017 року Рада бізнес-омбудсмена за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку і Організації економічного співробітництва та розвитку представила Всеукраїнську Мережу Доброчесності та Комплаєнсу — нову ініціативу для бізнесу, який прагне працювати прозоро.

Метою створення Мережі є просування ідеї етичного та відповідального ведення бізнесу. Компанії-учасники мережі погодилися підтримувати добру ділову репутацію та постійно удосконалювати власні стандарти доброчесності відповідно до кращих міжнародних практик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ