Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олександр Ващенко: Україні потрібна влада народу

Кандидат на посаду Президента України, голова громадської організації «Влада народу», президент Міжнародного центру економіки і права Олександр Ващенко під час візиту на Львівщину розповів про свій рецепт успіху України.
Олександр Ващенко

Влада народу

“Згідно 5-ї статті Конституції, єдиним джерелом влади в Україні є народ, але по факту ми живемо у феодальній державі. Ми маємо повний розлад політичної системи. Потрібно мобілізувати людей навколо розвитку держави. Влада повинна належати народу, а не політичним корпораціям. Треба зупинити цей політичний бандитизм”, - каже Олександр Ващенко.

На його думку, першим кроком у державному будівництві має стати прийняття Декларації верховенства прав Українського народу, яка буде слугувати правовою основою для розробки нової Конституції України.

Посади Генерального Прокурора України і суддів всіх інстанцій, мають бути виборними із запровадженням прозорого механізму їх відкликання за народною ініціативою. Президент і народні депутати повинні бути позбавлені недоторканості.

Олександр Ващенко за створення Народного трибуналу, який розглядатиме злочини проти української держави, українського народу та корупційні діяння високопосадовців.

Інфраструктурні проекти — артерії економіки

Причина того, що держава йде шляхом не розвитку а деградації - непрацююча економіка.

“Глобальна проблема - це економіка, яка не розвивається і має ознаки фейкової. Тому основний рецепт - зростання економіки. Я хочу показати новий формат розвитку України. Має бути серйозна пропозиція для інвесторів, теперішні умови не дають інвесторам працювати. Їх смикають з усіх боків, вимагають подачок. Моє завдання - створити умови для інвесторів. Величезний плацдарм для інвестицій - це інфраструктурні проекти — автобани, дороги, аеропорти, морські порти, аерохаби. Все це сьогодні потребує величезних інвестицій. Інвестор, який здатний побудувати для України ті чи інші об'єкти не повинен приймати участь в конкурсах і тендерах, з них ні один не проходить без корупції. Ми повинні йти йому назустріч, створювати умови”, - каже Олександр Ващенко.

Всі проекти, які зараз лежать у міністерстві інфраструктури мають бути переглянуті, відповідно до сьогоднішніх потреб.

“Це мають бути магістралі які укладаються в логістику розташування України як транзитної держави, яка має потужний потенціал. Інвестор зайде в ті проекти, які дає серйозну капіталізацію. А це капіталізація держави. Ми отримаємо зростання економіки. Інвестори будуть працювати на європейський умовах і зарплата буде європейська. Нашим людям не треба буде їхати працювати за кордон” - каже Олександр Ващенко.

Одещину та кілька інших регіонів він планує зробити вільними економічними зонами з технопарками.

“Якщо ми можемо швидко з'єднати сировинну і виробничу базу, капіталізація через інфраструктурні проекти підніме економіку на порядки. А технологічні парки, це не тільки виробництво але й повний пакет соціального забезпечення, створення умов для тих хто працює” - каже Олександр Ващенко.

Пенсія на рівні 600 доларів це не фантастика

Олександр Ващенко бачить можливості для підвищення пенсій до рівня, який деякі наші економісти вважають нереальним - еквівалент 600 доларів. І це мінімальна пенсія.

“Це не фантастика. Це пов'язано з економікою, малим і середнім бізнесом, для якого основою є ринок споживання. А якщо в нас середня пенсія неповних 100 доларів, то який може бути ринок споживання? Пенсіонер не повинен жити від пенсії до пенсії, від рахунку за газ, до рахунку. Ми повинні створити умови, щоб пенсіонери повноцінно жили. Тепер давайте подивимося на ці 600 доларів з іншого боку. Ми заплатили 600 доларів, а 120 уже вернулися державі через ПДВ. На них виробляється товар і платяться далі податки. Працює середній і малий бізнес, створюються робочі місця” - каже Олександр Ващенко.

Він вважає, що зростання економіки збільшує можливості для мирного повернення тимчасово окупованих територій. Якщо їх мешканці бачитимуть зростання рівня добробуту, вони прагнутимуть кращого життя для себе та свої дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ