Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олександра Свистунова взяла СБУ

Екс-депутата Верховної Ради Криму і колишнього лідера партії "Російський блок" Олександра Свистунова співробітники Служби безпеки України затримали у Львові в центрі міста. Ніч йому довелося провести під арештом, а вранці його відпустили під підписку про невиїзд.

"КП" зв'язалася по телефону з Олександром Свистуновим аби дізнатися, які ж звинувачення йому висунули.

«Я зараз на допиті у слідчого. Швидше за все, допитувати мене будуть години три, хоча нічого конкретного мені пред'явити не можуть. При обшуку з міношукачем, який проводили у мене вдома, в гаражі і ще в 20 місцях, де знаходяться різні фірми та офіси, до яких я, до речі, не маю ніякого відношення, - так нічого і не знайшли. Хоча мені незрозуміло, що там можна шукати з міношукачем? Вибухові пакети? Листівки? Поки що служби нічого конкретного пред'явити мені не можуть. Зараз, наприклад, висувають звинувачення економічного характеру, які ніякого законного обґрунтування під собою не мають. Адже в фірмах, в яких я нібито займався якимись махінаціями, я не працював і не є їхнім керівником. Але мене звинувачують в тому, що я був їх засновником. Та й допитує мене чомусь не слідчий СБУ, а перекинули слідчому податкової інспекції. Навіть знайшли людину, з якою я вже 10 років не бачився і не зустрічався ні у службових, ні по інших справах», – повідомив Свистунов.

На захист Свистунова члени його організації направили звернення в посольство Росії з проханням втрутитися в ситуацію. Автори звернення вважають, що екс-депутат постраждав через свою політичну діяльність.

На жаль, всі спроби "КП" отримати коментар у СБУ Львівської області та у слідчих ДПА, виявилися безуспішними. У прес-службі СБУ ніхто не відповідав на телефонні дзвінки, а в ДПА сказали, що їм нема чого коментувати, адже не вони затримували Свистунова, а СБУ, от нехай останні і коментують.

Нагадаємо, Олександр Свистунов, крім меценатства і політичної діяльності, відомий ще й тим, що на 9 Травня (коли у Львові виникла бійка) обіцяв привести в підтримку кримських ветеранів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ