Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олексій Титаренко переконаний, що торф'яні пожежі на Яворівщині є результатом незаконних дій місцевих мешканців

Начальник управління з надзвичайних ситуацій Львівської облдержадміністрації Олексій Титаренко переконаний, що головною причиною пожеж на Яворівщині є навмисне спалювання бур’яну на пасовиськах, — про це він повідомив у коментарі «Гал-info». 

«Такі дії заборонені законом і за їх вчинення передбачені адміністративні стягнення, — зазначив Олексій Титаренко. — Зазвичай, місцеві мешканці не знають про це. Торф’яні пожежі можуть стати небезнечними для сільськогосподарських угідь. Поки що серйозних  збитків, крім психологічних,  не завдано».
Як зазначив Олексій Титаренко, до ліквідації пожеж залучені техніка і трудові ресурси, які обійшлися Яворівській РДА у 8 тисяч гривень на пальне і 15 тисяч гривень на інші ресурси.  Але це ще не остаточні дані. Наслідки ще не ліквідовано.
«Зокрема, в Рясній-Руській вчора ввечері ще був вогонь, а на сьогодні даних ще немає», — додав він. Для запобігання пожеж на майбутнє на хуторі Роси Яворівського району встановлюють насосну  станцію.
Нагадаємо, що 1 серпня о 14 год. 50 хв. в с. Рясна-Руська Яворівського району виникло горіння торфу на площі 900 м2. Причина загорання – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Пожежа ліквідована на площі 400 м2.
 1 серпня біля с. Роси Яворівського району продовжувалося горіння торфу на площі 1,4 га. Причина горіння – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ