Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олена Пасевич: "Програма допомоги – працює!"

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради погодив виділення ще 8 квартир родинам наших Захисників у будинку на вул. Під Голоском, 22.

Як розповіла Олена Пасевич, яка не лише член постійної комісії із питань гуманітарної політики і депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч», а й відома своєю багаторічною волонтерською роботою для допомоги армії та родинам військових, це відбулося за рекомендацією громадської комісії із захисту інтересів учасників бойових дій, що діє при Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій.

Як і раніше - двокімнатні квартири отримали наші Захисники з числа дітей-сиріт, родини загиблих та особи з інвалідністю 1-2 групи внаслідок війни на сході України. Загалом, з січня 2018 року, - це вже 50 квартир, які за кошти міського бюджету м. Львова надані учасникам АТО/ООС, - розповіла пані Олена.

А як щодо програми допомоги кредитам?

Цього року 15 сімей учасників бойових дій подалися на Міську програму молодіжного кредитування житла (минулого року 4 сім'ї виявили таке бажання і усі 100% були прокредитовані на пільгових умовах за рахунок бюджету міста).

Олено, Ви постійно займаєтесь питаннями учасників бойових дій. З якими питаннями звертаються найчастіше?

Щотижня консультую на прийомі учасників бойових дій, які бажають створити житлово-будівельні кооперативи, адже наприкінці 2018 року депутатський корпус підтримав нашу ініціативу і прийняв відповідну ухвалу, яка передбачає безоплатне виділення земельних ділянок у користування таких кооперативів для будівництва житла для учасників бойових дій та членів їх сімей. Крім безкоштовного виділення землі, у межах програми таким кооперативам буде надана підтримка збоку міста в частині розробки проектно-кошторисної документації для будівництва житла та підведення комунікацій до ділянки. Є велика надія, що саме такий механізм дозволить істотно зменшити квартирну чергу і вирішити для хлопців житлове питання.

«Кожне нове помешкання для учасника АТО – ще одна перемога»

Також нагадаю: у 2018 році саме за пропозицією Олени Пасевич внесли зміни у Комплексну програму підтримки учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил та членів їх сімей – мешканців м. Львова, розширивши цільову аудиторію тих, хто може претендувати на матеріальну допомогу на дороговартісне лікування. Долучили членів сімей учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих учасників АТО/ООС, членів сімей Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності і членів їх сімей. Ця програма дозволяє оперативно виділити кошти на лікування.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ