Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ольга Худюк не вважає за потрібне писати звернення ЛОР до КМУ стосовно тарифів на газ

Начальник управління ЖКГ ЛОДА Ольга Худюк не вважає за потрібне приймати на сесії ЛОР звернення депутатів до КМУ стосовно урівняння тарифів на газ для населення та теплопостачальних підприємств. Вона мотивує це тим, що процес урівняння цих тарифів вже закладений у постанові уряду від 11 жовтня цього року.
 На сьогоднішній сесії ЛОР голова фракції УНП Олекса Гудима звернувся до депутатів ЛОР з пропозицією внести у порядок денний питання підготовки звернення депутатів ЛОР до КМУ з приводу занепокоєння щодо диференціації тарифів для індивідуальних споживачів (339 гривень за 1 000 кубометрів) та теплопостачальних підприємств (686 гривень за 1 000 кубометрів).
 Як роз’яснила у коментарі „Гал-info” Ольга Худюк, тариф 339 гривень за 1000 кубометрів газу для індивідуальних користувачів є виключно на потреби приготування їжі та підігріву води. Натомість  тарифи на газ для теплопостачання як індивідуального, так і з допомогою теплопостачальних підприємств, буде однаковим, проте більшим ніж 339 гривень, наближеним до 686 гривень за 1 000 кубометрів.
 «КМУ рекомендував Національній комісії регулювання економіки (єдина структура, уповноважена регулювати тарифи) розробити систему диференційованої оплати індивідуальних користувачів в залежності від обсягів споживання. Ряду міністерств та регіональним управлінням доручено подати КМУ обсяги споживання газу різними категоріями споживачів. Відповідно до обсягів споживання будуть відрегульовані тарифи для індивідуальних користувачів та підприємств теплопостачання», – резюмувала Ольга Худюк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ