Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ольга Шевченко: Україна на шляху до отримання міжнародно визнаного статусу щодо ГЕ ВРХ

Станом на 01.04.2019 уповноважені лабораторії провели 5,8 тис. досліджень на губчастоподібну енцефалопатію великої рогатої худоби (ГЕ ВРХ), - повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

За їх результатами не виявлено жодного позитивного випадку цього захворювання. Про це повідомила 11 квітня заступник Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко під час зустрічі із представниками бізнесу.

За її словами, дослідження проводяться в рамках реалізації Програми визначення статусу України як країни з контрольованим ризиком щодо ГЕ ВРХ, яка впроваджується в нашій державі з квітня 2017 року. Метою програми є реалізація комплексу заходів, спрямованих на отримання Україною статусу країни з контрольованим ризиком щодо ГЕ ВРХ згідно з класифікацією Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин (МЕБ), що дасть змогу розширити ринки збуту вітчизняної яловичини та живої ВРХ.

Загалом, як відзначила Ольга Шевченко, відповідно до плану основних протиепізоотичних заходів у 2019 році передбачено проведення 110 тис. дослідження на ГЕ ВРХ.

Під час зустрічі учасники обговорили перспективи та проблеми експорту яловичини та живої ВРХ, поточну ситуацію щодо епізоотичного благополуччя в Україні та стан проведення ідентифікації тварин, законодавчі зміни в цій сфері.

Проводити дослідження на губчастоподібну енцефалопатію великої рогатої худоби уповноважені Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи та 6 регіональних державних лабораторій Держпродспоживслужби (Вінницьку, Дніпровську, Рівненську, Тернопільську, Миколаївську та Полтавську), за якими закріплено відповідні зони обслуговування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ