Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Олімпійський вогонь прибув до Сочі

Естафета олімпійського вогню, яка 30 вересня 2013 року стартувала церемонією запалення факелу на території давньогрецького комплексу в Олімпі, прибула до столиці Ігор-2014 Сочі.

Факел зустрічали десятки співаків і танцюристів з народних колективів, які представляють культуру народів, що живуть у Сочі. Відкривати етап естафети довірено олімпійському чемпіону-1980 з волейболу Володимиру Кондру.

Потім олімпійський вогонь почав свою подорож вулицями курортного селища до найбільшого у країні колеса огляду. На атракціоні, встановленому у районному парку, факел піднімуть на висоту 77 метрів.

З Лазаревського району вогонь на спеціальним потягом відправиться в Адлер, а потім електропотягом "Ластівка" дістанеться до гірськолижного курорту "Роза Хутір", де під час Олімпійських ігор пройдуть змагання із гірськолижних дисциплін.

Морський етап естафети довірено представникам шоу-бізнесу: яхта з вогнем вийде з морського порту Сочі, тримати факел на борту буде актор Олександр Ревва, на причалі яхт-клубу він передасть естафету музикантові Андрію Григор'єву-Аполлонову.

6 лютого естафету вогню прийме Центральний район курорту. Ця ділянка стане найчисленнішою за кількістю факелоносців - 350 осіб. Серед них - генсек ООН Пан Гі Мун, голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, а також президент НОК України Сергій Бубка.

Зазначимо, що завершиться естафета вогню в Олімпійському парку 7 лютого запалюванням чаші на церемонії відкриття зимових Ігор.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ