Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олійник сподівається, що ісландці кредитуватимуть енергозберігаючі технології за низькими відсотками

Львівська область зацікавлена в іноземних інвестиціях у банківську сферу та в енергозберігаючі технології. Про це на урочистому відкритті українсько-ісландського бізнес-форуму, на котрому була присутня міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Ісландії Вальгердур Сверрісдоттір, заявив голова Львівської ОДА Петро Олійник.
„В ісландських компаній велику зацікавленість викликає наше інвестиційне поле, і ми розраховуємо на тісну співпрацю з ними. Зокрема, це програми екологічного спрямування та енергозбереження в бюджетній сфері. Кредитування енергозберігаючих технологій за низькими відсотками (3 %) є для України і м. Львова досить актуальним.
І особливо хочу наголосити на успішному інвестуванні у банк “Львів”. Ми в Україні знаємо про наявність потужного банківського сектору Ісландії. Із 15 найбільших світових банків, 3 знаходиться в Ісландії. Нам дуже приємно, що завдяки ісландським інвестиціям “Львів” значно підняв свій рейтинг, він став дуже популярним у Львові, а кредитна програма щодо муніципальних проектів в галузі енергозбереження сприяє зростанню його популярності за межами Львова”, – сказав Олійник.
За словами Олійника, під час його особистого спілкування з представниками ісландських компаній та міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі, він щиро відчув бажання співпраці в аграрному секторі економіки, виробництві будівельних матеріалів, енергетичній галузі, постачанні риби і морепродуктів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ