Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олійник виступив із зверненням до мешканців Львівщини з нагоди святкування Дня Державного Прапора України

Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник виступив із зверненням до мешканців Львівщини з нагоди святкування Дня Державного Прапора України 23 серпня 2006 року — повідомляє прес-служба Львівської ОДА. Подаємо текст звернення повністю:
«23 серпня в історії української держави відбудеться знакова подія. Згідно Указу Президента України, вперше за роки незалежності широко відзначатиметься свято День Державного Прапора України. За 15 років незалежності закладено міцне підґрунтя для розвитку України як великої європейської держави на загальноцивілізаційних принципах демократії, свободи слова, розподілу влад, парламентаризму. Сьогодні Україна має всі атрибути державності – прапор, герб, гімн, Конституцію, національну валюту, армію, кордони. Дехто сьогодні сприймає це як належне. Проте не слід забувати, якою ціною ми творили обличчя молодої держави, крок за кроком наповнювали державний організм національно-демократичним змістом.
Згадаймо, як 12 березня 1989 року біля пам’ятника І.Франкові у Львові відбувся багаточисельний мітинг, на якому демонстранти вперше в новітній історії України були з синьо-жовтими стрічками на одязі. 26 квітня 1989 року на мітингу пам’яті жертв чорнобильської катастрофи на площі Ринок у Львові уже було піднято синьо-жовтий прапор.
Наступного року національна символіка почала утверджуватися на державних установах, організаціях та закладах Львівщини. 15 березня 1990 року вперше за радянський період офіційно на державній установі піднято синьо-жовтий прапор. Відбулося це у Стрию. А 3 квітня 1990 року національний прапор уже прикрашав Львівську ратушу. Так, саме з Львівщини розпочалася тріумфальна хода по Україні нашої національної, а з 1991 року державної символіки.
Саме тому, що Львівщина завжди була центром громадсько-політичного руху, національної свідомості громадян, я звертаюсь до Вас, дорогі мешканці Львівщини, підтримаймо це свято. Нехай 23 серпня, в переддень Дня Незалежності, на ваших оселях, на всіх підприємствах та адміністративних будівлях буде вивішено наш головний символ - Державний Прапор України».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ