Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Олійник зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Ісландії у Фінляндії та в Україні Ханнесом Хейміссоном

5 жовтня в рамках VII Львівського міжнародного економічного форуму «Євро-2012: Україно, вперед!» відбулася зустріч голови Львівської облдержадміністрації Петра Олійника з офіційною делегацією Ісландії на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Ісландії у Фінляндії і, за сумісництвом, в Україні Ханнесом Хейміссоном. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
У ході зустрічі Петро Олійник коротко охарактеризував економічну ситуацію на Львівщині та назвав основні пріоритети розвитку області. Зокрема він повідомив, що кредити у банківській системі зросли в 11 разів, на 300% збільшилися депозити населення Львівської області.
Ханнес Хейміссон розповів, що вчора в рамках проведення Міжнародного економічного форуму у Львові відбулось підписання меморандуму про порозуміння між банком «Львів» та Скандинавською Екологічною Фінансовою Корпорацією (NEFKO) щодо реалізації проектів у сфері енергозбереження та екології. Завдяки використанню ресурсів NEFCO львівський банк отримає можливість реалізовувати цілий комплекс заходів, спрямованих на видачу енергозберігаючих кредитів під нижчі відсоткові ставки. Програма Енергозбереження, бюджет якої складе 3 млн євро, діятиме протягом п’яти років, позичальниками стануть як фізичні, так і юридичні особи.
Петро Олійник своєю чергою наголосив на готовності підписати угоду між ЛОДА та NEFKO, оскільки питання енергозбереження є одним з пріоритетних в розвитку області.
Під час зустрічі сторони також обговорили питання співпраці щодо «Євро-2012». Петро Олійник наголосив, що ключовими є питання побудови стадіону та створення розвинутої інфраструктури, реконструкції автотранспортних шляхів, залізниці та міжнародного аеропорту «Львів», будівництва нових митних переходів, готелів.
Впродовж семи місяців 2007 року обсяг зовнішньої торгівлі товарами підприємств Львівської області з Ісландією становив 0,14 млн дол. США або 0,01% від загальнообласного обороту, при експорті 0,09 млн дол. США (0,02 %) та імпорті – 0,05 млн дол. США (0,01 %).
В основному імпортувалося складне технологічне обладнання. Основними експортними товарами Львівщини є: живі тварини, продукти тваринного походження, текстиль та вироби з текстилю. До 2006 р. Львівська область не мала жодних контактів у сфері інвестиційної діяльності з ісландськими партнерами. Донедавна проводилися численні переговори з групою ісландських компаній через українське товариство “Нью прогрес холдинг” щодо зміни власників банку “Львів”. Ісландські партнери стали стратегічними інвесторами банку і 12 травня 2006 р. під час зборів акціонерів було прийнято рішення щодо збільшення статутного капіталу банку на 30 млн грн. На сьогодні — це найбільша ісландська інвестиція в Україні.
До кінця року планується відкрити три відділення банку у м. Львові. Пріоритетом роботи банку буде розвиток та підтримка малого та середнього бізнесу Львівщини. Для цього інвестори планують скерувати додаткові інвестиції.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ