Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал

Омбудсменка зустрілася в колонії з засудженим в Італії нацгвардійцем Марківим

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що зустрілася в колонії з українським нацгвардійцем Віталієм Марківим, якого засудили в Італії до 24 років в’язниці.

Про це вона повідомила у Facebook, передає Громадське.

«Віталій утримується у міланській виправній колонії «Опера», де відбувають покарання особи, які скоїли особливо тяжкі злочини. Під час спілкування Віталій наголосив, що для нього ця зустріч була найочікуваніша та надзвичайно важлива», — зазначила омбудсменка.

Денісова додала, що з українцем детально обговорили обставини суду, який визнав його винним у вбивстві італійського журналіста.

«Справа ґрунтується на показах єдиного свідка — французького журналіста, при цьому, ніяких експертиз слідством проведено не було. Також, в офіційних документах у справі італійська сторона зазначає про перебування Віталія Марківа у складі парамілітарних структур. Насправді українець належав до військовослужбовців Національної гвардії України», — написала уповноважена.

Разом із Денісовою до італійської колонії приїхали її представник із дотримання прав людини в місцях несвободи В'ячеслав Петльований та начальниця відділу моніторингу прав українців у місцях несвободи за кордоном та на тимчасово окупованій території Олена Тучіна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ