Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Онкохворим дітям на Львівщині бракує вкрай важливих ліків

Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центру тільки в жовтні-листопаді почали надходити ліки в межах державної програми Міністерства охорони здоров’я «Дитяча онкологія та онкогематологія» за 2012 рік. Про це «Погляду» повідомила Ірина Цимбалюк, завідувач відділенням гематології та інтенсивної хіміотерапії Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, головний позаштатний дитячий гематолог ГУОЗ ЛОДА.
Зхідноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, в народі Чорнобильська лікарня, є єдиним закладом Львівської області, де перебувають на лікуванні діти з онкологічними захворюваннями. За словами Ірини Цимбалюк, цього року перші незначні поставки ліків були у серпні, а більшість препаратів надходить тільки зараз. 

«Загалом найдорожчі ліки уже прийшли, хоча не всі. Скажімо, є такий препарат осфорегіназа , один флакон якого коштує 800 гривень. Дитині на перший протокол потрібно 8 флаконів. Якщо велика дитина – 16 флаконів. Цього медикаменту ще немає, але вже має бути чи на наступний тиждень, чи через тиждень. Та й загалом на нашу установу з області виділяють мізерні кошти. У нас є 160 ліжок, а на 2012 рік нам виділили трохи більше ніж мільйон гривень на всіх хворих, починаючи від реанімації і закінчуючи педіатрією і хірургією, де є теж онкологічні ліжка», - розповіла «Погляду» «Погляду» Ірина Цибалюк.

Та незважаючи на це, медик запевнила, що жодній дитині не призупинили лікування через недостачу ліків. «Ми постійно задіюємо доброчинні організації, спонсорські кошти. І спільними зусиллями лікарів та батьків намагаємося виходити із цієї складної ситуації», - сказала Ірина Цимбалюк
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ