Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Оновлення» СБУ: всі, хто здавали Луганськ, пішли на підвищення

Особовий склад співробітників Служби безпеки України оновився на 70%, а керівництво - на всі 100%. Про це в середу, 15 квітня, заявив глава СБУ Валентин Наливайченко в ході засідання Антикорупційного комітету парламенту.

Коментує Дмитро Снєгирьов, активіст з Луганська, голова ГІ «Права Справа»:

"Сьогодні "Молодіжна Ініціатива Центр" анонсувала проведення на 16 квітня 2015 р. за адресою: вул. Володимирська, 35 (Служба безпеки України) акції, однією з основних вимог якої будуть дати оцінку діям співробітників СБУ, які виконують завідомо злочинні накази і розпорядження.

В прес-релізі організації йдеться про таке:

"Звертаю увагу на те, що заступник начальника слідства СБУ Маяков працював на цій посаді при Голові СБУ Якименко і, відповідно, не міг не виконувати його вказівок, а пан Калінін – був у свій час куратором пана Якименка, а потім, після призначення Якименка Головою СБУ, був призначений останнім на посаду заступника начальника Головного Управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки.

Крім того, під керівництвом Маякова і Калініна, і при безпосередньому контролі їх з боку керівництва СБУ, виконуються аналогічні дії в інших регіонах України, спрямовані на дестабілізацію ситуації на місцях і на підрив економіки України."

Пане Лубківський (Снєгирьов звертається до речника СБУ Лубківського), про яке 100% оновлення керівництва Служби розповідає в ході засідання Антикорупційного комітету парламенту Голова Служби, якщо заступник начальника слідства СБУ п. Маяков та заступник начальника Головного Управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки п.Калінін - це люди з команди людини Януковича п. Якименка?

До речі, аналогічні питання до Голови СБУ виникли і у колишнього мера м.Олександрівськ, бійця батальйону "Айдар" ЗСУ М.Грєкова:

"Всі, хто здавали Луганськ (співробітники УСБУ по Луганській області), пішли на підвищення - Єсауленко, Стародубцев, Кузьмич, Туревич, Зозуля"

В ефірі «Громадського ТБ» адвокат батальйону «Айдар» Анатолій Башловка заявив, що у матеріалах слідства є задокументовані свідчення Павла Малиша, екс-міністра самопроголошеної ЛНР про те, що його син є співробітником Центрального апарату СБУ(!).

«Але люстрація і очищення триває», - підкреслив Голова СБУ....

Слідкуємо уважно за процесом очищення та люстрації СБУ,бо дуже не хотілося б повторення помилок, коли у березні 2007 підполковник СБУ Л.І.Пасічник отримував з рук президента України медаль «За вiйськову службу в Українi» - за проявлену принциповість і професіоналізм при проведенні спецоперації, а 9 жовтня 2014 він був призначений міністром держбезпеки самопроголошеної ЛНР".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ