Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оновлено ще одне відділення неврології за кошти спонсорів

Сьогодні в Обласній спеціалізованій дитячій лікарні відбулося відкриття відділення неврології, оновленого за кошти спонсорів з Німеччини та Голландії. Як повідомила „Гал-info” завідувач цього відділення Ольга Кунта, сьогодні святкували 16 річницю від дня заснування відділення, проте до цих пір тут проводилися виключно поточні ремонти. „Зрештою вичерпалися всі ресурси, відділення фактично вже не було, а діти, хворі на психо-неврологічні захворювання перебували у інших відділеннях лікарні” – розповідає Ольга Кунта.
Спочатку відремонтували 3 палати, а упродовж наступних двох років було проведено капітальний ремонт приміщень. За словами Ольги Кунтої, інвесторами виступила німецька фірма, а п.Лєперс ,громадянин Голландії, президент Фонду св.Христофора за власні кошти зайнявся організацією оновлення відділення. Як свідчить сам п.Лєперс, це вже не перша його спонсорська діяльність. „10 років тому почав займатися інвестуванням в Румунії, де створив центр для дітей. Згодом налагодив контакти з Гузаром та Яворським, і так виникла ідея створення центру такого штибу в Україні. Таке переобладнання одного відділення обійшлося в 200 тис євро” – говорить п.Лєперс.
Віділення розраховане на 30 дітей (переважно з області), хворих на судинні захворювання мозку, дитячий церебральний параліч, неврити, енцефаліт. Крім того, з дітьми тут працюватимуть досвідчені психологи. Щоправда, зазначає, Ольга Кунта, лікарні ще бракує сучасного медикаментозного обладнання, зокрема, електроміографа та електроенцефалографа.
Нещодавно таке ж відділення було відремонтовано за кошти спонсорів   у Брюховичах. Обидві установи налаштовані на подальшу співпрацю з  медичними центрами за кордоном.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ