Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ООС: Окупанти 5 разів порушили режим припинення вогню

Як повідомили Гал-інфо у прес-центрі ООС, впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 5 разів порушили режим припинення вогню.

Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами калібрів зброї, а саме - мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Також, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 1 обстріл позицій Об'єднаних сил:
неподалік Новотроїцького з напрямку Докучаєвська – з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 4 обстріли позицій Об'єднаних сил:

  • неподалік Новолуганського з напрямку Доломітного – з міномета калібру 120 мм;

  • поблизу Новотошківського з напрямку Донецького – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкового протитанкового гранатомета;

  • двічі в районі Південного з напрямку "Шахта ім.Гагаріна" – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

13 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 23 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами калібрів зброї, а саме – мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Також, з гранатометів різних систем, протитанкового ракетного комплексу та стрілецької зброї.

З метою нанесення максимальної шкоди військовослужбовцям Об'єднаних сил противник застосував в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" шість безпілотних літальних апаратів (БПЛА), один з них з підвісом для скидання гранатометних пострілів.

Факти ворожого вогню було зафіксовано поблизу Новотроїцького, Мар’їнки, Талаківки, Авдіївки, Опитного, Верхньоторецького, Водяного, Пищевика, Павлополя, Гнутового, Зайцевого, Майорська, Новгородського, Новолуганського , Хутора Вільного .

За минулу добу під час виконання бойового завдання один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув. Вісім військовослужбовців отримали поранення різного ступеня важкості.

Вчора службовцями Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 8 крадіжок, 6 шахрайств, 2 факти незаконного поводження зі зброєю та 16 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану об'єднаними силами територію в'їхало 20584 особи та 2490 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 21865 осіб та 2692 транспортні засоби. В пропуску через лінію розмежування було відмовлено 42 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Нагадаэмо, на Донбасі під час бойового завдання загинув військовослужбовець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ