Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ООС: український військовий загинув у нічному бою біля Кримського

За минулу добу, 8 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил характеризувалася збільшенням застосування противником важкого озброєння. Противник провокував наші підрозділи до відкриття вогню у відповідь, намагаючись зафіксувати застосування нами артилерії напередодні 9 травня. Про це сьогодні, 9 травня, під час брифінгу повідомив представник прес-центру Об'єднаних сил. капітан Олександр Петрук.

Загалом протягом доби окупанти 21 раз застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Найбільш інтенсивно вівся вогонь по захисниках Луганського, що на Світлодарському напрямку.

З метою провокацій напередодні 9 травня, противник також вдався до обстрілу з важкої артилерії населеного пункту Лоскутівка, яке знаходиться далеко за лінією зіткнення та продовжив обстріли Зайцевого, де була поранена жінка 1943 року народження, яка на той час працювала на городі. Обидва населених пункти зазнали руйнувань житлових будинків. 

Активні бойові дії тривали в районі населених пунктів Кримське, Попасна, Троїцьке, Луганське, Авдіївка, Широкіне. Всього в смузі дій підрозділів Об’єднаних сил противник 57 разів відкривав прицільний вогонь по наших позиціях, вів активні бойові дії з метою оволодіння важливими об’єктами в районах Кримського, Шахти Бутівка та Водяного. 

Підрозділи Об’єднаних сил адекватно реагували на провокації противника, вчасно знищували вогнем живу силу та вогневі засоби противника. Противник, за уточненими даними розвідки, зазнав втрат – трьох вбитими та п’ятьох пораненими.

Найбільш складною ситуація залишалася в районах населених пунктів Кримське та Луганське, де рішучими діями наших підрозділів було не допущено просування ворожих сил у глибину позицій наших військ та частково покращено тактичне положення. В ході ведення боїв на Кримському на Луганському напрямках 5 військовослужбовців було поранено.

Активні дії противника на Кримському напрямку продовжувалися й вночі 9 травня. На жаль, в ході відбиття нічної атаки противника 1 наш захисник в ході бою загинув. 

Станом на 9 годину сьогодні, в наслідок рішучих дій підрозділів Об’єднаних сил обстановка на лінії зіткнення стабілізована. 

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.

За вчорашній день військовослужбовцями Державної прикордонної служби зі складу Об’єднаних сил на територію України через 5 контрольних пунктів в’їзду-виїзду пропущено більше 15 тисяч осіб та близько двох тисяч транспортних засобів. КПВВ працювали в штатному режимі.

Військовослужбовці Збройних Сил України та інших військових формувань зі складу Об’єднаних сил взяли активну участь у відзначенні Дня пам’яті та примирення у населених пунктах Донецької та Луганської областей. Порушень громадського порядку під час масових заходів не допущено.


Впродовж 8 травня підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил забезпечено супровід представників місії ОБСЄ для огляду місця обстрілу з боку російсько-окупаційних військ населеного пункту Лоскутівка. Виявлено пошкодження 6-ти будинків. Проведено роботу з місцевим населенням представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста щодо проведення розрахунків та врахування необхідності надання допомоги з відновленню житла.

З метою надання допомоги місцевому населенню в місті Авдіївка забезпечено супровід представників чеської неурядової організації “People in need” для відновлення пошкодженої і зруйнованої інфраструктури.

Крім цього, забезпечено безпеку працівників компанії «Вода Донбасу» під час проведення аварійно-відновлювальних робіт на водогоні відрізку ділянки Зайцеве - Майорськ.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати визначені завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ