Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Опалювальний сезон 2015-16 років розпочнеться вчасно

Технічно майже усе готове для початку опалювального сезону. Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуард Кругляк під час круглого столу «Сто днів до зими. Комунальна теплоенергетика. З теплом чи без тепла?».

Заступник Міністра висловив впевненість у тому, що опалювальний сезон розпочнеться вчасно.

За його словами, теплові підприємства, не дивлячись на певні фінансові складнощі, продовжують готуватися до опалювального сезону.

«Станом на 1 вересня теплові підприємства готові майже на 90%. Із 21 073 котелень до зимового періоду підготовлено 18 530: реконструйовано 528 котелень, замінено 798 і капітально відремонтовано 191 котлів. Щодо теплових мереж, то на сьогодні замінено та проведено випробування 261 км із 316 км. Підготовлено до зими 4 378 центральних теплопунктів з 5 213», - сказав Едуард Кругляк.

Він також звернув увагу, що температурний режим у житлових помешканнях не буде знижений і залишиться на рівні 18 градусів та нагадав, що громадяни можуть скористатися Програмою житлових субсидій. «Якщо рахунок за теплопостачання в жовтні буде ще більш менш сприйнятним, то за листопад він значно збільшиться. Додайте сюди ж плату за газ, воду, квартплату. Так що населенню обов’язково потрібно оформлювати субсидії. Тим більше у бюджеті на це є фінанси», - сказав Едуард Кругляк.

Нагадаємо, Програма житлових субсидій гарантує малозабезпеченим громадянам стабільність витрат на оплату житлово-комунальних послуг незалежно від зміни вартості послуг. Для отримання субсидії малозабезпечені сім’ї, які не можуть сплачувати послуги в повному обсязі, можуть звернутися до органів соціального захисту населення.

Отримати субсидію дуже просто: подаються лише 2 документи (заява та декларація), документи можна надіслати поштою, зняті всі можливі обмеження, не потрібно вказувати розмір доходу, ніяких штрафів. Субсидія може бути більше 50% від суми рахунку за комунальні послуги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ