Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Опалювальний сезон для медустанов та закладів освіти уже розпочався, а житлові будинки отримають тепло до кінця тижня

Сьогодні у Львові розпочався опалювальний сезон, але наразі лише в закладах освіти та медустановах – про це сьогодні, 16 жовтня, повідомив під час прес-конференції заступник міського голови Львова Ігор Базарник. За його словами вже нині тепло отримали чотири пологових будинки Львова, а до кінця цього тижня всі лікарні, школи, садочки та інші навчальні заклади міста також мають отримати тепло.

У житлових будинках опалювальний сезон розпочнеться натомість 18 жовтня. Як наголосив Ігор Базарник, насамперед тепло подадуть у будинки, які мають 100% проплату за комунальні послуги. Упродовж десяти днів, починаючи від 18 жовтня, тепло мають отримати будинки із централізованим опаленням. Поряд з тим залишається низка будинків, які мають серйозні проблеми із вступом у зимовий сезон, а також три будинки, які тепла взагалі не отримають. За словами Ігоря Базарника, проблеми є перш за все у відомчих будинках та будинках КЕЧ. „Попри те, що ми зробили все для того, щоб підготувати ці будинки для вступу в зиму, із 136 будинків КЕЧ до осінньо-зимового періоду готові близько 86%. Проплата за комунальні послуги в будинках КЕЧ є дуже великою проблемою і саме вона може стати на заваді для своєчасного вступу цих будинків в зиму”, — говорить Ігор Базарник.
За його словами, військові заборговували за комунальні послуги місту аж 4 млн 888 тисяч гривень. За словами Базарника, зараз керівництво ЗОКу перебуває в Києві і намагається вирішити проблему заборгованості з Міністерством оборони України. Поряд з тим борги КЕЧів загрожують проблемами із теплом не тільки будинкам, які належать військовим, а й львів’янам, які проживають в будинках з централізованим опаленням. «Газовики вимагають, щоб ми 100% розрахувались з боргами за попередній період, в іншому випадку ми можемо не отримати потрібного ліміту газу і тиск буде значно меншим від необхідного, а значить, котельні не зможуть працювати», — зазначив заступник міського голови.
 Вже сьогодні точно відомо, що в осінньо-зимовий період не вступлять три будинки – на вулиці Угорській, 2, який належить «Полярону»; на вул. Зеленій, 208, будинок меблевого комбінату; та на вул. Городоцькій, 207, будинок «Сільмашу». У цих будинках виникли проблеми між мешканцями та власнликами. Як розповів Ігор Базарник, минулого тижня відбулася нарада в прокурора Львова Андрія Палюха, на якій він дав доручення районним прокурорам розібратися з причинами поганої підготовки відомчих будинків до опалювального сезону, а також особливо щодо ситуації, коли мешканці стверджують, що вони справно платять за комунальні послуги, а підприємство грошей не перераховує (як це є в одному з будинків заводу фрезерних верстатів). Керівники підприємств, які виявляться визнаними в непідготовці відомчих будинків до опалювального сезону, будуть покарані аж до кримінальної відповідальності.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ